Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı, 1998 yılında, Yüksek Öğretim Kurulu’nun almış olduğu kararla, 1993 yılında kurulmuş bulunan Orta Alanlar Sosyal Bilimler Öğretmenliğine bağlı Tarih ve Coğrafya Ana Bilim Dallarının kapatılması, mevcut kadronun İlköğretim Bölümü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ana bilim Dalına kaydırılması neticesinde kurulmuştur.

İlk mezunlarını, 2002 yılında veren anabilim dalımız, başlangıçta, 2 doçent, 3 yardımcı doçent ve 3 araştırma görevlisinden oluşan kadrosunu kısa zamanda geliştirerek, 2 profesör, 2 doçent, 5 yardımcı doçent ve 1 araştırma görevlisinden oluşan, yerleşik ve yetkin bir kadroya dönüşmüştür. Şu an mevcut kadromuz ile Türkiye’deki Eğitim Fakülteleri içerisinde ilk beş içerisinde yer aldığımızı gururla ifade etmek isterim.