Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü çatısı altında sınıf öğretmeni yetiştiren anabilim dalımızın temeli , 1961’de kurulan Erkek Öğretmen Okuluna dayanmaktadır. Erkek Öğretmen Okulu, ilkokuldan sonra 7 yıl eğitim-öğretim gören öğrencilerin Sınıf öğretmeni olarak yetiştirildiği bir eğitim kurumu olarak hizmet vermekteydi.
1974’e kadar bu şekilde eğitim-öğretime devam eden kurum, bu tarihte Eğitim Enstitüsüne dönüştürülmüştür. Eğitim Enstitüsü, liseden sonra iki yıl eğitim-öğretim vererek yine sınıf öğretmeni yetiştirmekteydi.
1982’de Millî Eğitim Bakanlığı’ndan ayrılarak Yüksek Öğretim Kurumuna bağlanan Eğitim Enstitüsü, Gazi Üniversitesi Eğitim Enstitüsü adıyla sınıf öğretmeni yetiştirmeye devam etmiştir. Kurumumuzda iki yıl eğitim verilmekte ve mezunlar, sınıf öğretmeni olarak atanmaktaydı.
1988’de Gazi Üniversitesi Eğitim Yüksek Okulu adını alan kurum, lise eğitiminden sonra öğrenci almakta ve 4 yıllık eğitimin tamamlanmasının ardından mezunları, sınıf öğretmeni olarak atanmaktaydı.
Kurumumuz, 1992’de Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi adını almıştır. Bu süreçte bölümümüz, diğer bölümlerle (Orta Öğretim Öğretmenlikleri) birlikte sınıf öğretmenliği programı adı altında eğitim-öğretim vermeye devam etmiştir.
Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı, 17 Mart 2006’da kurulan Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü çatısı altında sınıf öğretmeni yetiştirmeye devam etmektedir. Anabilim Dalında 1 Doçent, 4 Yardımcı Doçent, 6 Öğretim Görevlisi 2 Okutman ve 1 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 14 öğretim elemanı bulunmaktadır.