Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersi kapsamında geliştirdikleri materyalleri fakültemiz A Blok 208 nolu dershane ile kütüphane alanında 22 Aralık 2017 saat 10.00-12.30 arasında sergilediler. Ders yürütücüsü Doç. Dr. Çağrı ÖZTÜRK DEMİRBAŞ serginin amacının öğretmen adayları ile ortaokul öğrencileri ve sosyal bilgiler öğretmenlerinin buluşturularak öğrencilerin tasarladıkları materyallere ilişkin pratik yapma olanağı sağlaması ve sosyal bilgiler öğretmenliği 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin ileride alacakları ders ile ilgili bilgi edinmelerine olanak tanımak olduğunu ifade etti.

Dekanımız Prof. Dr. Refik BALAY’IN açılışını yaptığı sergiye, Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Cahit AYTEKİN ile Fakülte Sekreterimiz Selçuk ÖZDAŞ da katıldı. Dekanımız bu tür sergilerin öğrencilerin öğretmenlik mesleğine hazırlanma aşamasında eğitici rolünün büyüklüğüne vurgu yaparken; milli eğitimden gelen sosyal bilgiler öğretmenleri, idarecileri ve öğrencilerle bizzat ilgilendi.

Sergiye Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yunus Emre Ortaokulu Müdür Yardımcısı Songül BERİLGEN ERDOĞAN eşliğinde; sosyal bilgiler öğretmenleri Mehmet Akif ELMACI, Bilge ŞAHİN; Rehber Öğretmen Gonca YILDIRIM ve 5 grup 7. sınıf öğrencisi ile; Erol Güngör Ortaokulu sosyal bilgiler öğretmenleri Ramazan ŞARLAYAN, Tuncay ÇELİK ve Ethem ÖZDEMİR ile 3 grup 7.sınıf ve 3.grup 5. sınıf öğrencisi katıldı.

Sergi alanına geçmeden önce öğrenciler öğretmen adayları ile Anadolu ve Mezopotamya Uygarlıkları Tombala Oyunu, Ben Hangi Mesleğim Bil Emoji Kartları, Cumhuriyet Dönemi İnkılâpları Gerçek Eşyalar Tanıtımı ve Demokrasinin Serüveni Konusunda demokratik-antidemokratik gülen yüz-ağlayan yüz etkinliklerini yaptılar.

Etkinlikler sonrasında sergiyi dolaşan öğretmen ve öğrenciler sergi alanındaki etkileşimli materyallerle keyifli dakikalar geçirdiler.  Öğretmen adayları da sergi sürecinde geliştirdikleri materyalleri uygun yaş grupları ile test etme olanağının keyifli olduğunu söylediler.

Misafir sosyal bilgiler öğretmenleri bir sonraki yıl için daha geniş bir alanda serginin yapılarak daha çok öğrencilerini getirmek istekleri ile sergi son buldu. Ortaokul öğrencileri ise derslerde işledikleri konuların bu tür görseller ve etkinlik-oyunlarla karşılaşmaktan memnun olduklarını bildirdiler.

Özellikle ortaokul öğrencileri sergi alanına girişte öğretmen adaylarının üzerinde sosyal bilgiler konuları ile ilişkili bilgilerin bulunduğu ve kendi tasarımları olan ayraçları öğrencilere dağıtmasını kendilerini sevindirdiğini bildirdiler.