26 Şubat 2018 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda başkanlığını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yaptığı Kalite Komisyon Toplantısına Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Rektör Danışmanı ve Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Rektör Danışmanı ve Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Şimşek, Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Umut Aydemir, Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk, kalite koordinatörlüğü ekibi ve birim amirleri katıldı.

Üniversiteler kaliteli olduğunda istikbalimizin de daha güzel olacağını vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasında: “Bizler taklit etmeyeceğiz, yeni şeyler üreteceğiz, başkalarına literatür oluşturacağız. Yaptığımız işin büyüklüğünü hissetmeli ve önümüzdeki hedeflere her zaman yeni bir heyecanla başlamalıyız.”

Eğitim Fakültemizde uygulanmaya başlanan “Yeterliğe Dayalı Öğretmen Yetiştirme Sistemi” nin de YÖK’ün gündeminde olduğunu belirten Rektör Karakaya, projenin patentinin alınmasıyla birlikte Türkiye’nin örnek alacağı bir projemizin daha olacağını söyledi.  Eğitim Fakültelerinin ülkemizin geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, insan yetiştiren bu kurumların reel hayata dönüşme oranını yükseltmenin temel hedeflerimiz arasında yer aldığını kaydetti.