Sosyal Bilgiler Eğitimcileri Birliği Derneği ortaklığında 2012 yılından itibaren düzenli olarak yapılan ve bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumu üniversitemiz ev sahipliğinde başladı. 11 Ekim 2018 tarihinde Neşet Ertaş Kültür Merkezinde açılış programı ile başlayan 7.Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumuna Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Sosyal Bilgiler Eğitimcileri Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Emine Özlem Yiğit, uluslararası düzeyde bilim insanları, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.