Kaliteyi kurum kültürü haline getirerek eğitim alanında da yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren üniversitemizde, Eğitim Fakültemiz tarafından hayata geçirilen Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP) kapsamında ilk elektronik sınav yapıldı. 8 Ocak 2019 tarihinde Eğitim Fakültesi öğrencilerinin final sınavı olarak gerçekleştirilen sınava Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay ve dekan yardımcıları katıldı. Proje kapsamında, geçerliği ve güvenirliği kanıtlanmış, kapsam geçerliğine sahip sınavlarla, öğrencilere anında dönüt verilen dinamik ve sürekli gelişmeye endeksli bir eğitim öğretim süreci yürütülmesi hedefleniyor. AYDEP projesi başarıya ulaştığında, Eğitim Fakültemizin bütün programları hem ulusal hem de uluslararası alanda akredite olmayı başarmış olacaktır.