1961 yılında Erkek Öğretmen Okulu olarak açılan, sonrasındaki değişiklerle birlikte 1992 yılında Kırşehir Eğitim Fakültesine dönüşen Eğitim Fakültemizde, Öğretmen okullarının 171. kuruluş yıl dönümü, 12 Mart 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen “Bir Fedakârlık Mesleği olarak, Öğretmenlik” isimli panele konuşmacı olarak Eğitim Fakültemiz  öğretim elemanı Öğr. Gör. Hayati Şahin ile Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) görevli Fen Bilgisi Öğretmeni Emre Özel ve Sınıf Öğretmeni Nihat Taş katılırken akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun katılım gösterdiler.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan panel açılış konuşmaları ile devam etti. Panelin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, öğretmenlik mesleğini bedenin yanı sıra ruhla da yapmak gerektiğini söyleyerek öğrencilerine ruhuyla mesleğini yapan öğretmenler olmalarını tavsiye etti.

Prof. Dr. Refik Balay’ın konuşmasının ardından Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri dinleyicilere şiir dinletisi sundu.

Şiir dinletisinin ardından “Bir Fedakârlık Mesleği olarak Öğretmenlik” isimli panele geçildi. Panelde ilk olarak Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Hayati Şahin bir konuşma yaparak öğretmenlik mesleğini icra ederken öğretmenlerin hassasiyet göstermeleri gereken konulara değindi. Yaklaşık 40 yıldır öğretmenlik yaptığını söyleyen Şahin, öğretmen adaylarına işlerinin kölesi olmaları tavsiyesinde bulundu.

Öğr. Gör. Hayati Şahin’in konuşmasının ardından üniversitemizden mezun olan ve şuan MEB’de görevli Sınıf Öğretmeni Nihat Taş bir konuşma yaparak mesleğe başlama hikâyesini anlattı.Sınıf Öğretmeni Nihat Taş’ın ardından son olarak yine üniversitemizden mezun olan ve MEB’de görevli yılın öğretmeni seçilen fakültemiz 2009 yılı Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu, Fen Bilgisi Öğretmeni Emre Özel söz alarak kısa bir sunum yaptı. Özel sunumunda, öğretmenler üzerinde yapılan anketlere değinerek öğretmenliğin vicdan ve vebal taşıyan bir meslek olduğunu söyledi. Öğretmenlerimizin mesleklerinde yaptıkları başarılı anların gösterildiği, sinevizyon gösterisi eşliğinde yapılan sunum öğrencilerimiz tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.

Panelin ardından panelistler ve Eğitim Fakültesi Yönetimi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret ettiler.