2023 Eğitim Vizyonu çalışmaları doğrultusunda 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çeşitli etkinlikler yapılması öngörülmüştür. Eğitim Fakültemiz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaya konulan 2023 Eğitim Vizyonu hedeflerinin gerçekleşmesi için Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yapılan etkinliklere destek olmak amacıyla beş günlük süre boyunca coğrafi oluşumlar ve dünyamızın özellikleri, robot tasarımı ve yazılımların dizaynı, ilginç fen deneyleri gösterinden oluşan bir etkinlik planlanmıştır. Bu kapsamda 18-22 Kasım 2019 tarihlerinde saat 10.00 ile 12.00 arasında her gün, ilimizin bazı liselerinde öğrenim gören öğrenciler, ilgili bölüm ve anabilim dalları öğretim elemanlarının gözetiminde, planlanan derslere katılacaklardır. Pazartesi günü yapılan ilk derse Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Şevket KARADENİZ ve Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Refik BALAY ile fakültemiz yöneticileri, öğretmenler ve aileleri temsilen bazı veliler katıldılar.

Prof.Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi, Kırşehir Sosyal Bilimler Lisesi ve Kırşehir Lisesi öğrencilerinden oluşan öğrencilerin katılımıyla 18 Kasım 2019 tarihinde fakültemiz Coğrafya Laboratuvarında gerçekleşen ders Prof.Dr. Sencer SAYHAN tarafından verildi.  Prof.Dr. Sencer SAYHAN, dersine coğrafya eğitiminin ezberlemek gereken bir ders olmadığını, aksine dünyamız ile ilgili çok ilginç bilgiler içerdiğini vurgulayarak başladı. Bu kapsamda Öğrencilerde coğrafya bilimine karşı bir farkındalık ve merak oluşturabilmek amacıyla, Prof.Dr.Sencer Sayhan tarafından sunum yapılmıştır. Sunumda , Prof.Dr.Sencer Sayhan 11 Mart 2011-30 Haziran 2011 tarihleri arasında karayolu ve deniz yolu ile yaptığı Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore ve Japonya seyahati hakkında bilgiler verilmiştir. Hiroşima Üniversitesinde bazı çalışmalar yaptığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.  Ardından, coğrafi objeler tanıtılmıştır. Mineraller, volkanik kayaçlar, tortul kayaçlar, metamorfik kayaçlar ve fosiller hakkında örnekler üzerinden bilgi verilmiştir. Coğrafya laboratuvarında harita, pusula kullanımı gösterilmiş, Akdeniz ve Karadeniz fitocoğrafya bölgelerine ait bitki örnekleri tanıtılmıştır. İlkel yaşam formlarından alg ve likenlerin önemine değinilmiştir.