Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ömer Eyüboğlu tarafından Fakültemizin de içinde buunduğu Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesinin florası, arazi çalışması yöntemiyle incelenerek bir araştırma makalesine dönüştürüldü. İnceleme alanında Mart 2019 ve Ağustos 2020 tarihleri arasında değişik zamanlarda arazi çalışması yapılmış ve 376 bitki örneği toplanmıştır. Bu örneklerin değerlendirilmesi ile 53 familya ve 181 cinse ait 213 tür ve türaltı takson tespit edilmiştir. Bunlardan 15’inin (%7.05) Türkiye için endemik olduğu belirlenmiştir. Ayrıca kültür bitkisi olarak ise 22 takson belirlendiği sonucuna ulaşılmıştır. Fakültemiz öğretim üyesini Üniversitemiz merkez yerleşkesine yönelik yapmış olduğu bu araştırmadan dolayı tebrik eder, başarılarının devamını temenni ederiz.

Makaleye erişmek için tıklayınız.