Matematik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından 24-25 Mart 2022 tarihlerinde “Kağıtla Matematik” isimli etkinlik düzenlendi. 24 Mart 2022 tarihinde,Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Kıymaz tarafından yürütülen etkinliğin ilk gününde, fraktallar tanıtıldıktan sonra öğrencilere kağıtla Sierpinski Üçgenini nasıl yapacakları gösterildi. Her bir öğrenci adımları takip ederek Sierpinski üçgeninin nasıl yapılacağını öğrenmiş oldu. Ortaya birbirinden renkli ve estetik Sierpinski üçgenleri çıktı.

25 Mart 2022 tarihinde gerçekleşen etkinliğin ikinci gününde, Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ferdağ Kahraman Aksoyak ilk olarak bir dairesel silindir ile Mobius şeridinin topolojik özelliklerini anlattı. Ardından bu şekilleri kullanarak öğrencilere kağıtla bazı etkinlikler yaptırdı. Öğrenciler dairesel silindir ve Mobius şeridinden bir kare çerçeve ve iç içe geçmiş iki kalp elde ettiler. Öğrenciler bu etkinliklerin devam etmesini talep ederek, her iki etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.