25.03.2022 tarihinde, Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi lisans programının akreditasyonu amacıyla 2022-2023 değerlendirme döneminde, "Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD)" ne yapmış olduğumuz başvuru, EPDAD Yönetim Kurulu tarafından kabul edildi. Bu süreçte, fakültemizde 25.01.2022 tarihinde kurulan “Sınıf Öğretmenliği Akreditasyon Koordinasyon Birimi” bu konudaki çalışmalara başlamıştı. İlk olarak Üniversitemiz Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğü bünyesindeki Akreditasyon Destek Ofisi Başkanlığı tarafından Akreditasyon Programının kullanımına yönelik verilen eğitime katılan Akreditasyon Koordinasyon Birimi üyelerimiz, bundan sonraki süreçte hazırlanacak olan öz değerlendirme raporu çalışmalarına başlayacaktır.