Kırşehir Valiliği tarafından organize edilen "Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı" 31 Mart - 1 Nisan 2022 tarihleri arasında Neşet Ertaş Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Farklı alanlardan uzmanların ve yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay aracılığı ile farklı kurum ve kuruluşların arasında yaşanan koordinasyon eksikliğinin giderilmesi, ilimizde bağımlılıkla ilişkili yürütülen çalışmalarda yapılabilecekler ve bağımlılık politikaları konusunda merkezi yönetime sunulacak öneriler geliştirilmesi hedeflendi. Üniversitemizi temsilen Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Davut Aydın ile Dr. Öğr. Üyesi Evren Erzen ve Dr. Öğr. Üyesi Umay Bilge Baltacı'nın katılım sağladığı ve iki gün süren çalıştay, geliştirilen önerilerin rapor haline getirilip sunulmasıyla sonlandırıldı.