Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü, Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gül Özüdoğru’nun topluluk danışmanı olduğu ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı 3. Sınıf öğrencisi Muhammed Mustafa Gelin’in topluluk başkanı olduğu Engelsiz Ahi Evran Üniversitesi Öğrenci Topluluğu, Engelliler Haftası kapsamında, 12.05.2022 tarifinde “Farklılıklara Karşı Farkındalık” isimli çevrimiçi panel düzenlemiştir. Panele Eğitimde Görme Engelliler Derneği’nin Eğitim komisyonu üyesi olan, psikolojik danışman Oğuz Akkaya (Ankara), okul öncesi öğretmeni Canan Çam Yücel (İstanbul) ve psikolojik danışman Sedat Sasa (Eskişehir) panelist olarak katıldılar. Panelde, görme engelli öğrencilerin kaynaştırma sürecine dâhil edilmesi, okullarda kaynaştırma süreci uygulamaları, kültüre dayalı psikolojik danışma ve eğitim yaklaşımı temelinde kaynaştırma bütünleştirme uygulamalarının yürütülmesinde PDR hizmetlerinden yararlanma konuları konuşuldu. Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından panel sona erdi.