Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından Fakültemiz öğrenci girişinde, toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. "Erken Çocuklukta Çevre Eğitimi" dersi kapsamında hazırlanan farkındalık etkinliği, 2030 yılına kadar ulaşılması amaçlanan hedefleri içeren ve Türkiye’nin de imzalamış olduğu Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Zehra Şahan tarafından hazırlanan etkinlikte,17 hedefi içeren Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden 5. madde olan toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik 3 ana amaç çerçevesinde bir gösteri tasarlanarak öğretmen adaylının dikkatine sunulmuştur. Ayrıca etkinlikte çocuk gelin rolünde Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencisi Özlem Karasu, şiddete uğramış kadın rolünde Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencisi Emine Tiftik, iş yerinde cinsiyetinden dolayı ayrımcılığa maruz kalma ile ilgili dikkat çekme rolünde Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 3.sıınıf öğrencisi Veysel Bürke ve  Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf öğrencisi Sedef Sayın, bilgilendirici toplumsal cinsiyet eşitliği yazısını tutma da ise Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencisi Fatma Sena Topal yardımcı olmuştur.