24.05.2022 tarihinde, Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerine yönelik eğitsel gezi düzenlendi. Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hayriye Sayhan’ın başkanlığında, Prof. Dr. Sencer Sayhan’ın rehberliğinde ve Arş. Gör. Hilal Mert’in katılım ve desteği ile Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerine yönelik düzenlenen ekskürsiyon başarı ile tamamlandı. Akçakent Yöresi ve Seyfe Havzasına düzenlenen ekskürsiyonda, Akçakent çevresi ve Seyfe Havzasına, Kırşehir Yöresine ilişkin fiziki ve beşeri coğrafya unsurlarına ilişkin detaylı bilgiler verildi. Bu kapsamda öğrencilere, derslerde anlatılan jeoloji, jeomorfoloji, paleontoloji, bitki ve toprak coğrafyasına ilişkin bilgiler aktarılarak, bizzat bu coğrafi fenomenlerin ve objelerin yerinde görülmesi ve tanınması sağlandı. 

Gezi kapsamında, Türkiye ve Kırşehir’in korunması gereken ve bir biyogenetik rezerv niteliğindeki Akçakent Meşe ormanlarında doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Vadi içerisinde su seviyesinin yüksek olması her ne kadar zorlayıcı etki yapmış olsa da öğrencilerimiz başarı ile parkuru tamamladı. Bunun yanı sıra, yörenin tarihine ilişkin Üçayak Kilisesi ve Dulkadirli Yeraltı şehri gibi ören yerleri de ziyaret edilerek öğrencilere tarihi coğrafya konusunda da bilgiler verildi. 

Son olarak, öğrencilere Seyfe havzasında havzanın oluşumu ve gelişimi hakkında bilgiler verildi. Burada, su seviyelerinin Kuvaterner ve günümüzdeki değişimleri geziye katılan öğrencilere izah edildi. Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları ve öğrencileri geziden duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendilerine bu imkânı sağlayan Üniversite ve Fakültemiz yönetimine teşekkür ettiler.