Fakültemiz 2021-2022 Akademik Yılı Mezunları 11 Haziran 2022 tarihinde, Üniversitemiz Stadyumunda gerçekleştirilen Mezuniyet Töreni ile uğurlandı. Törene Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemiz ve ilimizin protokolü, akademik-idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Yoğun katılım ile gerçekleşen mezuniyet töreni Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın stadyumda misafirleri selamlaması ile başladı. Rektör Karakaya’nın selamlamasının ardından Türk Bayrağımız öncülüğünde üniversitemizde eğitim öğretim gören yabancı uyruklu öğrencilerimizi temsilen bayraklarının geçişi gerçekleşti. Bayrak geçişi sonrasında ise fakültemiz mezunları ailelerini, öğretim elemanlarını ve protokolü selamlayarak mezuniyet yürüyüşünü gerçekleştirdiler. Mezun öğrencilerin yerlerini almasıyla birlikte saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu.


İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. Daha sonra, üniversite genelinde dereceye giren öğrencilere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya tarafından ödül ve belge takdimi gerçekleştirildi. Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencisi Nazlı Hilal Durmuşcan 3,82 not ortalamasıyla dört yıllık programlar bazında üniversite genelinde dereceye girmeyi başardı. Aynı zamanda Fakültemiz birincisi olan Nazlı Hilal Durmuşcan'ı göstermiş olduğu bu üstün başarıdan dolayı tebrik ediyoruz.


Fakültemiz genelinde dereceyle mezun olan öğrencilerimize Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay tarafından tören alanındaki sahnede ödül ve belge takdim edildi. 3.82 not ortalamasıyla Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencisi Nazlı Hilal Durmuşcan "Fakülte Birincisi" olarak mezun olmaya hak kazandı. Fakülte ikinciliğini aynı not ortalamasına sahip iki öğrencimiz paylaştı. Buna göre; 3,79 not ortalamasıyla Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğrencisi Gizem Uyumsal ve Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğrencisi Nurseda Maya Yalçınkaya "Fakülte İkincisi" olarak mezun oldu. Son olarak 3,77 not ortalamasıyla Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğrencisi Beyza Nur Baş ise "Fakülte Üçüncüsü" olarak dereceyle mezun olmaya hak kazandı.


Anabilim Dallarında dereceye giren mezunlarımız ise Bölüm Başkanları ve Anabilim Dalı Başkanlarımızın belirledikleri yerlerde Dekanlığımız tarafından hazırlanan Akademik Başarı Belgesi ile ödüllendirildi. Bu kapsamda Okul Öncesi Eğitimi, Matematik Eğitimi ve Türkçe Eğitimi Anabilim Dalları Fakültede; Fen Bilgisi Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalları tören alanında; Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı ise Kongre ve Kültür Merkezinde dereceye giren mezunlarımıza belge ve hediye takdimi yaptı.


- Matematik Eğitimi Anabilim Dalında; Nazlı Hilal Durmuşcan "birinci", Elmas Orhan "ikinci" ve Buse Nur Ergül ise "üçüncü" olarak Anabilim Dalında dereceyle mezun oldu. 
- Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalında; Gizem Uyumsal "birinci", Birsen Ulusoy "ikinci" ve Sedef Sayın ile Merve Sefa Tutuş ise "üçüncü" olarak Anabilim Dalında dereceyle mezun oldu. 
- Sınıf Eğitimi Anabilim Dalında; Nurseda Maya Yalçınkaya "birinci", Beyza Nur Baş "ikinci" ve Bedia Bayrakçı ise "üçüncü" olarak Anabilim Dalında dereceyle mezun oldu. 
- Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalında; İbrahim Çavuş "birinci", Özlem Şimşek "ikinci" ve Songül Özdemir ise "üçüncü" olarak Anabilim Dalında dereceyle mezun oldu. 
- Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalında; Naciye Gündoğdu "birinci", Esra İşcan "ikinci" ve Tuğba Ayaz ise "üçüncü" olarak Anabilim Dalında dereceyle mezun oldu. 
- Türkçe Eğitimi Anabilim Dalında; Kübra Gülyazı "birinci", Semanur Kolukısa "ikinci" ve Fatmanur Yüksel ise "üçüncü" olarak Anabilim Dalında dereceyle mezun oldu. 
- Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalında; Zehra Çelik "birinci", Dilara Yeşildağ "ikinci" ve Fatma Kirik ise "üçüncü" olarak Anabilim Dalında dereceyle mezun oldu. 

Fakültemiz 2021-2022 Akademik yılı mezunlarını tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz...