29.06.2022 tarihinde, Fakültemiz kalite çalışmaları kapsamında Haziran ayında yapılması planlanan bölgesel kalkınmaya yönelik dış paydaş ziyareti etkinliği kapsamında, Kırşehir Valiliği'ne bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında Kırşehir Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya ile görüşüldü. Dış paydaş ziyareti Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay ve Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Hamza Yakar öncülüğünde gerçekleştirildi. Ayrıca ziyarete Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cemalettin İpek ve İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Kurt da katıldı. 


Ziyarette ilk olarak Kırşehir Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, ilimiz ile ilgili yürütülen eğitsel, kültürel ve sanatsal projeler hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay tarafından bölgesel kalkınmaya destek veren çalışmalara Fakültemizin sağladığı katkılar anlatıldı. Bu kapsamda; AYDEP' in geliştirilmesi ve uygulanması, kalite çalışmaları, Ahilik dersinin okutulması, toplumsal katkı anlamında ilimiz okullarında yapılan faaliyetler değerlendirildi. Son olarak  Prof. Dr. Refik Balay tarafından bundan sonraki süreçte bölgesel kalkınmaya yönelik neler yapılabileceği konusunda görüş ve öneriler paylaşıldı. Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya ise ahilik ile ilgili çalışmalar hakkında Fakültemizden beklentilerinin neler olduğunu, bundan sonra yapılacak projelerin kapsamını ve ilimize yönelik hedefleri hakkında görüşlerini açıkladı. 


Ziyarette, Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, AYDEP'in markalaşma sürecini ve Üniversitemiz genelinde yürütülen kalite çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı. Ayrıca Prof. Dr. Cemalettin İpek ve Doç. Dr. Hüseyin Kurt ise bölgesel kalkınmaya hizmet edecek görüş ve önerilerini Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya'ya aktardılar. Karşılıklı görüş alış verişinin ardından ziyaret sona erdi. Kırşehir Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek bundan sonraki süreçte koordineli çalışmalar yapılacağını dile getirdi. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay ise Valiliğimiz öncülüğünde yapılacak çalışmalara Fakülte olarak destek verileceğini belirterek, Kırşehir Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya'ya ve ziyarete katılanlara teşekkürlerini iletti.