Fakültemiz 2022 Yılı Eğitsel Etkinlikleri arasında yer alan  "24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği" dolayısıyla, Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü ve Fakültemiz Dekanlığı işbirliği ile bir etkinlik düzenlendi.  “Geçmişten Günümüze Öğretmenlik” adıyla düzenlenen panel ve müzik dinletisi 22 Kasım 2022 tarihinde, Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamza Yakar, farklı bölümlerden öğretim elemanlarımız ve çok sayıda öğretmen adayı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, şehit öğretmenlerimiz anısına video gösterimleri yapıldı. 


Panel öncesinde Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanlarından değerli hocamız Öğr. Gör. Necati Karayel’in şefliğinde, Doç. Dr. Uğur Başarmak ve öğretmen adaylarının katılımıyla oluşan fakülte korosu, günün anlam ve önemine uygun marş ve şarkılar seslendirdiler. 


Müzik dinletisinin ardından “Geçmişten Günümüze Öğretmenlik” paneli fakültemiz mezunlarından Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hasan Kaya’nın moderatörlüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Bakanlık Müfettişi Soner Uluay ve TRT muhabiri Tamer İnan'ın konuşmalarıyla başladı. Panelde ilk olarak, TRT muhabiri konuşmasını yaptı. TRT muhabiri Tamer İnan konuşmasında; geçmişten günümüze insan yetiştirme anlayışındaki kırılma noktalarının neler olduğu, tarihi sürecite bilim ve eğitimdeki anlayış farklılıklarının günümüze yansımaları ve değişen yaşam koşulları sonucunda ortaya çıkan Eğitim 4.0 anlayışının öğretmenlik mesleğini getirdiği süreci değerlendirerek tarihi bi perspektif çizdi. 

Daha sonra Bakanlık Müfettişi Soner Uluay, öğretmenlik yaptığı dönemlerdeki tecrübelerinin, müfettişlik dönemine olan katkılarından bahsederek öğretmen adaylarına öğretmenlik mesleği ile ilgili anakdotlar anlattı. Öğretmenlik mesleğinin sadece öğretim ile ilgili olmadığını, öğrencilerin hayatlarına dokunmak, onların duygularını ve yaşam şartlarını anlamak olduğunu dile getirdi. Son olarak, Milli Eğitim Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hasan Kaya ise kapanış konuşmasını yaparak paneli sonlandırdı. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, bu anlamlı etkinliğe katkı sunan panelist ve öğretim elemanlarımıza teşekkür belgesi takdim ederek, katılımcı öğretmen adaylarının ve tüm öğretim elemanlarımızın öğretmenler gününü kutladı. 


Etkinlik sonunda panelistler ve katılımcılarıla toplu bir hatıra fotoğrafı çekildi. Fakültemiz eğitsel etkinliklerinden biri olarak planlanan "24 Kasım Öğretmenler Günü" etkinliğinin planlanmasında, panelistlerin davet edilmesinde, müzik dinletisinin gerçekleştirilmesinde emek harcayan Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümüne, Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ferdağ Kahraman Aksoyak'a, Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Dilber Polat'a, Dr. Öğr. Üyesi Büşra Kartal'a, Arş .Gör. Tuba Ceylan Çeliker'e, Doç. Dr. Uğur Başarmak'a, Öğr. Gör. Necati Karayel'e ve korosunda yer alan öğretmen adaylarına teşekkür ediyoruz.