Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından mezun olan öğrencilerimizin mevcut öğrencilerimizle tecrübelerini paylaştıkları “Mezunlarla Söyleşi Etkinliği” düzenlendi. 5 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen etkinliğe bölüm öğretim elemanları, farklı yıllarda mezun olmuş öğrenciler ve farklı sınıf seviyelerindeki mevcut öğrenciler katıldılar.


“Mezunlarla Söyleşi Etkinliğinde ilk olarak, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ferdağ Kahraman Aksoyak açılış konuşması yaptı ve ardından sözü değerli mezunlarımıza bıraktı. Şimdiki öğrencilerimizin de geçtiği yollardan daha önce geçmiş olan mezunlarımız, mesleki deneyimleri hakkında öğrencilerimize önemli paylaşımlarda bulundular.


Mezunlarımız, söyleşinin önemli konularından biri olan öğrencilerimizin de merak ettikleri ve ilgiyle dinledikleri lisans sonrası Yüksek Lisans ve Doktora süreçlerindeki deneyimlerine değindiler. Tüm zorluklarının yanı sıra lisansüstü eğitimin mesleki hayatlarına olan katkılarını anlattılar. Bir diğer önemli konu olan KPSS hazırlık süreci hakkında ise her bir mezunumuz ayrı ayrı kendi çalışma planlarını, programlarını ve stratejilerini paylaştı. Ayrıca halihazırda özel sektörde çalışan mezunlarımız çalıştıkları kurumlar ve bu sektörün şartları hakkında öğrencilere önemli bilgiler vererek meslekteki farklı çalışma alternatiflerini sunmuş oldular.


Soru-cevap şeklinde gerçekleşen söyleşide, öğrencilerimiz mesleki gelişimlerinde nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda fikir sahibi oldular. Mezunlarımız kendi deneyimlerini paylaşabildikleri bu samimi ortamı sağladıkları için hocalarına teşekkürlerini ilettiler. Öğrencilerimiz ise bu deneyimlerin onlar için ne kadar değerli olduğunu dile getirdiler.


Etkinlik sonunda, mezun öğrenciler, mevcut öğrenciler ve Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları ile birlikte toplu bir hatıra fotoğrafı çekildi. “Mezunlarla Söyleşi Etkinliği”nin planlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emek harcayan Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ferdağ Kahraman Aksoyak, Arş. Gör. Dr. Aykut Bulut, Arş. Gör. Tuba Ceylan Çeliker’e ve katılım sağlayan tüm İlköğretim Matematik Eğitimi mezunlarımıza teşekkür ediyoruz.