Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (FABKAM) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilmiş olan 4. Kadın Akademisi eğitimleri 2 Ocak 2023 tarihinde son dersini gerçekleştirdi. FABKAM’ın uzun soluklu projelerinden biri olan 4. Kadın Akademisi Eğitim Programı son hafta eğitimi, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay tarafından verilen “Güçlü Kadın Mutlu Aile Güçlü Toplum” konulu dersi ile tamamlandı. 


Prof. Dr. Refik Balay ilk olarak, sevgi ve fedakarlıklarıyla hayatımızın her anını güzelleştiren kadınlarımızın, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun en önemli unsuru olduklarını ifade ederek güçlü kadın tanımını yaptı. Bir toplumun temel taşının aile, aile kurumunun temel taşının ise kadınlar olduğunu nitelendirerek, hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların; huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların da temeli olduğuna önemle değindi. Daha sonra eğitimde Prof. Dr. Refik Balay, güçlü aile yapısı ile güçlü toplum ilişkisinin birbiri ile doğru orantılı olduğunu, ailenin sosyal açıdan desteklenmesinin ve güçlendirilmesinin her açıdan sağlıklı bireyler yetiştirilmesi hususunda önem arz edeceğini de vurgulayarak güçlü kadınların huzurlu aileler yarattığı, huzurlu ailelerin ise güçlü toplumları oluşturduğunu söyleyerek eğitimi tamamladı. 


4. Kadın Akademisi Eğitim Programının sonunda Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nur Çetin, katılımcı kadınlarımız için çok faydalı bilgiler ve önemli mesajlar içeren "Güçlü Kadın Mutlu Aile Güçlü Toplum konulu eğitimden dolayı Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay’a teşekkürlerini iletti.