Fakültemiz öğretim elemanları Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi SKS Daire başkanlığına bağlı Afet Koordinasyon Merkezi aracılığıyla Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenenlere psikolojik destek veriyor. KYK Ahi Evran yurduna yerleştirilenlere, ilimize geldikleri ilk günden itibaren haftanın beş günü PTSD ile baş etmeye yönelik psikolojik danışmanlık desteği vermeye devam ediyor. Yurtta kalanların istekleri doğrultusunda, Fakültemiz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyeleri aracılığı ile günde iki saatlik periyotlarla psikolojik danışma görüşmeleri düzenlemekte, deprem sonrasında uykusuzluk, kabus görme, olayla ilgili anıların rahatsız edici şekilde hatırlanması, kolay irkilme, yabancılaşma, gelecek kaygısı gibi belirtilerinde iyilik hali oluşturma sürecine katkı sağlıyor..

Fakültemiz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezimizin iş birliği ile öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrencilerimizin desteğiyle yürütülen çalışmalar depremden etkilenenlerin talepleri devam ettikçe kesintisiz olarak sürdürülecektir. Bu süreçte görev alan öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.