Fakültemiz Sınıf Öğretmenliği Program Akreditasyonu kapsamında, 10.03.2023 tarihinde Eğitim Programları Değerlendirme ve Akraditasyon Derneği (EPDAD) Ziyaret Ekibi tarafından çevrim içi saha ziyereti başladı. Ziyarete; ekip başkanı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, ekip üyeleri Doç. Dr. Canay Demirhan İşcan, Doç. Dr. Özkan Çelik ve öğrenci temsilcisi olarak Özay Umut Atlas katıldı. Üniversitemiz toplantı uygulaması üzerinden gerçekleştirilen saha ziyaretinde, ilk olarak Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Prof. Dr. Refik Balay sunumunda; Fakültemizin mevcut öğrenci, personel sayıları, fiziki mekanları, kalite çalışmaları, paydaş ilişkileri ve memnuniyet yönetimi gibi konularda bilgiler paylaştı. 


Saha ziyareti programında Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanı ile görüşmeler yapıldı. Ardından Fakülte Akreditasyon Koordinatörü ve Program Akreditasyon Koordinatörü, Fakülte Uygulama Koordinatörü, uygulama öğretim elemanları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Uygulama Koordinatörü, öğretim üyeleri,  araştırma görevlileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler ile görüşmeler yapıldı. Daha sonra saha ziyaretinde, ders gözlemi etkinliklerine geçildi. Bu kapsamda, Fakülte Akreditasyon Koordinatörlüğü tarafından önceden belirlenen alan eğitimi, genel kültür ve öğretmenlik meslek bilgisi derslerine EPDAD ziyaret ekibi tanımlandı. Belirlenen derslere gözlemci olarak katılan ziyaret ekibi AYDEP üzerinden dersleri izleme fırsatı buldular. Çevrim içi saha ziyareti son olarak ekip üyelerinin birinci günkü izlenimlerini değerlendirmesi ile sona erdi. Bu toplantıya Fakültemiz Akreditasyon Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Yakar da katılarak bir hafta sonra yüz yüze gerçekleştirilecek olan ziyaret için yapılması gerekenler hakkında ekip üyelerinden bilgiler aldı.

Program akreditasyonunun ilk aşaması olan çevrim içi saha ziyaretinde, zaman ayırarak görüşmeler yapan EPDAD saha ziyareti ekibine, Fakültemiz Akreditasyon Koordinatörüğüne ve ziyaret kapsamında program hakkında bilgiler paylaşan Sınıf Eğitimi Anabilim Dalındaki öğretim elemanları ve öğrencilerine teşekkür ederiz.