Fakültemiz Sınıf Öğretmenliği Program Akreditasyonu kapsamında, Eğitim Programları Değerlendirme ve Akraditasyon Derneği (EPDAD) Ziyaret Ekibi tarafından 23.03.2023 tarihinde başlayan yüz yüze saha ziyereti gerçekleştirildi. Saha ziyaretine ekip başkanı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, ekip üyeleri Doç. Dr. Canay Demirhan İşcanDoç. Dr. Özkan Çelik ve öğrenci temsilcisi olarak Özay Umut Atlas katıldı. Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Toplantı Salonunda ve saha ziyareti programında yer alan fiziki mekanlar ve tesislerde gerçekleştirilen saha ziyareti 24.03.2023 tarihinde tamamlandı. 


Saha ziyaretinin birinci gününde, ekip başkanı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz ve öğrenci temsilcisi olarak Özay Umut Atlas Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Toplantı Salonunda çalışmalarına başlarken, ekip üyeleri Doç. Dr. Canay Demirhan İşcan ve Doç. Dr. Özkan Çelik uygulama okulu ziyareti ve uygulama derslerinin gözlemlenmesi etkinliklerine başladılar. Daha sonra programda yer alan rektör ziyareti kapsamında, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya makamında ziyaret edildi. Ziyarete Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay ve Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Hamza Yakar da eşlik etti. Rektör ziyaretinin ardından ekip üyeleri, Kütüphane Daire Başkanı ile görüşerek, Üniversitemizin kütüphane imkanlarını yerinde görme fırsatı buldular. Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dilber Sarıkaya; kütüphanemizin basılı ve elektronik yayın kapasitesi, öğrencilerin kullanımında olan fiziki mekanlar ve öğrencilere sunulan hizmetler hakkında bilgiler paylaştı.


Saha ziyaretinin birinci gününün sonunda Fakültemiz derslikleri, laboratuvarları, Sınıf Eğitimi Uygulama Dersliği, Drama Sınıfı, Görsel Sanatlar Atölyesi, FETEM Dersliği ve öğretim elemanı ofisleri gezildi. Fiziki mekanlar ve dersliklerin gezdirilmesinde Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamza Yakar, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bayram Tay, Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayfer Şahin ve Sınıf Öğretmenliği Program Akreditasyon Komisyonu Üyesi Araş. Gör. Fatma Cahide Özçelik ekip üyelerine eşlik etti. 


Saha ziyaretinin ikinci gününde ise ekip üyeleri Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Toplantı Salonunda çalışmalarına devam etti. Burada ilk olarak ekip üyeleri kendi aralarında ekip toplantısı yaparak değerlendirmelerde bulundu. Son olarak, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay'ın makam odasında ekip üyeleri çıkış bildirimi yaptı. Çıkış bildirimi esnasında Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamza Yakar, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bayram Tay ve Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayfer Şahin de hazır bulundu.


Çıkış bildiriminde, ekip başkanı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz tarafından Fakültemiz Sınıf Öğretmenliği Programının güçlü ve gelişmeye açık yönleri maddeler halinde açıklandı. Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, akreditasyon sürecinin bundan sonraki aşamaları hakkında bilgi vererek, Fakülte yönetimine ve akreditasyon komisyonu üyelerine teşekkür etti. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, Eğitim Programları Değerlendirme ve Akraditasyon Derneği (EPDAD) Ziyaret Ekibine yaptıkları değerlendirmeler ve olumlu görüşleri için teşekkür ederek, program akreditasyonu sürecinin olumlu bir şekilde sonuçlanması temennisinde bulundu.