Fakültemiz 2023 Yılı Eğitsel Etkinlikleri bünyesinde 18.05.2023 tarihinde, Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Prof. Dr. Erol Güngör Salonunda, “Veri Analizi Sürecinde MAXQDA Kullanımı” isimli atölye etkinliği gerçekleştirildi. Dekanlığımız ile Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinliğe yoğun olarak öğretim elemanları, araştırmacılar ve lisansüstü öğrenciler katıldı. Saat 10:00'da başlayan atölye çalışması, öğle arasının ardından saat 17:00'a kadar devam etti. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Eğitmen Burak Varol'un kısa özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Atölye içeriğine dair genel bilgiler verildikten sonra, Burak Varol tarafından yedi saat süren atölye çalışması başladı. Programın sunuculuğunu Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı 3. Sınıf öğrencisi Elif Avcı yaptı.


Atölye çalışmasının sabah oturumunda Burak Varol tarafından MAXQDA programının ara yüzü tanıtılarak, programı sertifikalı olarak edinme seçenekleri ve programın kullanım alanları açıklandı. Ardından programın daha detaylı kullanımına yönelik düzenlenen eğitimlerden bahsedidi. Daha sonra MAXQDA programı ile örnek veri setleri üzerinden kodlama, videoların kodlanması, ses dosyalarının kodlanması ve sosyal medya platformları üzerinden veri aktarma ve verileri analiz etme süreçleri detaylı olarak açıklandı. Etkinliğe bir saatlik öğle arası molası verildi. Öğleden sonraki oturumda ise nitel verileri düzenleme, MAXQDA programında görselleştirme, görsel çıktıların alınması ve yorumlanması gibi önemli bilgiler paylaşıldı. Programın sonunda katılımcıların soruları yanıtlandı. 


Etkinliğin sonunda Eğitmen Burak Varol'a dekanlığımız tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından, etkinlik sona erdi. Bu önemli etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan; Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Durdane Öztürk'e ve Araş. Gör. Hilal Mert'e, programa katılarak katılımıclara detaylı bilgiler aktaran Eğitmen Burak Varol'a ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri Elif Avcı ile Veysel Akkaya'ya teşekkür ederiz.