TÜBİTAK 4007 "Afet Bölgesi Projeleri" kapsamında kabul gören, yürütücülüğünü Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Arş. Gör. Gamze Saatçi'nin yaptığı "Kahraman Çocuklar Bilimle Güçleniyor" projesi 19-20-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Ev sahipliğini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin yaptığı proje için, Avşar Kampüsü Yunus Emre Kongre Merkezi'nde atölye etkinlik stantları kuruldu. Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden çeşitli öğretim elemenalarının atölye lideri olarak görev aldığı projede, lisans öğrencilerimiz de rehber olarak görev aldı.

"Kahraman Çocuklar Bilimle Güçleniyor" projesine, Fakültemiz Matemetik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanı Doç. Dr. Hüseyin Ateş, fen deneyleri yaparak katkı sağladı. Etkinlik süresi boyunca Doç. Dr. Hüseyin Ateş, fen deneyleri yaparak öğrencilerin dikkatini çekti. Öğrencilerin fen deneylerine yoğun ilgi gösterdiği etkinlik sırasında, öğrenciler ile soru-cevap etkinliklerine de yer verildi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü çadır kentte yaşayan halkın ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği program üç gün boyunca devam etti. 19-20-21 Mayıs tarihlerinde 3 gün boyunca devam eden bilim şenliği toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı. Fakültemiz Matemetik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanı Doç. Dr. Hüseyin Ateş'i bu önemli projede görev aldığı için teşekkür ederiz.