Üniversitemize bağlı Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen 5. Kadın Akademisi eğitimlerinin yedinci eğitimi gerçekleştirildi. Yedinci hafta eğitimi, Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Davut Aydın tarafından gerçekleştirildi. Doç. Dr. Davut Aydın tarafından “Kadın Güvenliği ve KADES, Bağımlılıkla Mücadele” konusunda eğitim verildi.

Eğitim kapsamında, anne babaların çocuk eğitimindeki rolüne dikkat çeken Aydın, bağlılık ve bağımlılık kavramları arasındaki farka vurgu yaptı. Çocukların kişilik oluşumunda ebeveynlerin rolüne dikkat çekilirken anne-babaların çocuklarını kendilerine bağımlı kılmadan yetiştirebilmelerinin önemi anlatıldı. Kendine güvenen ve başarılı çocukların yetiştirilmesi için çocukları ilgilendiren tüm konularda ebeveynlerin çocuklarla birlikte karar vermesi gerektiği ifade edildi. Bunun yanında ‘bağımlılık’ konusunu ele alan Doç. Dr. Davut Aydın, bağımlılıkla mücadele konusunda kişilerin iradesinin önemine dikkat çekti. Son dönemlerde bağımlılık faktörlerinin sayısının arttığına vurgu yaparken bağımlılıklardan kurtulmak için bireysel kararlılığın önemli olduğunun altını çizdi.