Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından 2023 Yılı Eğiticilerin Eğitimi faaliyetleri kapsamında, 29.05.2023 ve 31.05.2023 tarihlerinde “Matematik Eğitimi Seminerleri” düzenlendi. Dr. Öğretim Üyesi Yasemin KIYMAZ’ın daveti ve Anabilim Dalı başkanı Doç. Dr. Ferdağ KAHRAMAN AKSOYAK’ın organizasyonu ile düzenlenen seminerleri Amerika Montana Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bharath SIRIRAMAN sundu.


29 Mayıs 2023 saat 10.30’da gerçekleşen “Trends in Mathematics Education Research” başlıklı ilk seminerde, değişen dünya ile birlikte sosyokültürel unsurlar ve gelişen teknolojilerin etkisiyle matematik eğitimi araştırmalarının ne yönde ilerdiği konusunda bir yol haritası çizildi. 14.00’da gerçekleşen “The History of Mathematical Practices” adlı seminerde ise matematiksel uygulamarın tarihsel gelişimi konusunda bilgilendirildi. 31.05.2023 tarihinde saat 14.00’te gerçekleşen “Euclidean Geometry in the 21st Century: Pathologies and Practices” adlı son seminerde Öklit Geometrisinin 21. Yüzyıldaki tasarım ve inşa edilebilirliği hakkında bilgilendirmeler yapıldı.


Seminer etkinliğinin sonunda, Prof. Dr. Bharath SIRIRAMAN'a teşekkür belgesini Dr. Öğretim Üyesi Yasemin KIYMAZ takdim etti ve toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi. Etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elamanı Dr. Öğr. Üyesi Yasemin KIYMAZ’a, Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ferdağ KAHRAMAN AKSOYAK’a, değerli fikir ve bilgilerini bizlerle paylaşan Prof. Dr. Bharath SIRIRAMAN’a ve seminerlere katılan tüm katılımcılara teşekkür ederiz.