Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Dilek Gençtanırım Kurt ve Doç. Dr. Önder Baltacı'nın araştırmacı olarak yer aldıkları, Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Özer'in yaptığı (Anadolu Ünversitesi) TUBİTAK 1002 Projesi kabul edildi. "Bilişsel Davranışçı Yaklaşım Temelinde Ertelemeyi Azaltmaya Yönelik Web Tabanlı Kendi Kendine Yardım Sisteminin Geliştirilmesi: Ertele-Me" başlıklı projenin temel amacı, üniversite öğrencilerinin erteleme düzeyini azaltacak kendi kendine yardım temelli internet tabanlı bir müdahale geliştirmektir.

Proje kapsamında, üniversite öğrencilerinin tercihleri bağlamında, bilişsel davranışçı terapi temelli internet tabanlı, kısa süreli bir erteleme ile başa çıkma (ERTELE-ME) programını geliştirilmesi ve bilişsel davranışçı terapi temelinde yapılandırılacak olan programda bilişsel ve davranışsal öğeler bulunması hedeflenmektedir. Bu çerçevede, giriş modülü haricinde beş müdahale modülü olmak üzere toplam 5 modülden oluşan bir program geliştirilmesi ön görülmektedir. Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Dilek Gençtanırım Kurt ve Doç. Dr. Önder Baltacı'nın araştırmacı olarak yer aldıkları bu önemli projenin üniversite öğrencilerine yönelik önemli faydalar sağlayacağını düşünüyor ve öğretim üyelerimizi bu önemli projede yer aldıkları için tebrik ediyoruz.