22.09.2023 tarihinde, Fakültemiz EFQM Modeli hazırlıklarını değerlendirmek ve yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla Üniversitemiz EFQM Modeli 2. Takım Saha İzleme ekibi tarafından Fakültemize ziyaret gerçekletirildi. Ziyarete; 2. Takım Saha İzleme Programı takım başkanı Doç. Dr. Levent Urtekin ile takım üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Şefik Tekle, Öğr. Gör. Erhan Bolat ve Fakülte Sekreteri Ramazan Akgül katıldı. 


Saha İzleme Programı ilk olarak Dekanlık makam odasında Birim yöneticileriye açılış toplantısı yapılarak başladı. Açılış programında Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, Birim EFQM Modeli Temsilcisi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Hamza Yakar, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Yusuf Ziya Olpak ve Fakülte Sekreteri Selçuk Özdaş hazır bulundu. Açılış toplantısında, Birim EFQM Modeli Temsilcimiz Doç. Dr. Hamza Yakar tarafından EFQM Modeli hazırlıkları kapsamında Fakültemizde yapılan çalışmalar hakkında saha izleme takımına bir sunum yapıldı. Sunumda EFQM Modeli kriter gruplanın yaptığı çalışmalardan kanıtlar gösterildi. 


Daha sonra, saha izleme takımı üyeleri gruplara ayrılarak belirli odak gruplarıyla görüşmeler yaptı. Saha İzleme Programı takım üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şefik Tekle, Dekanlık Toplantı Salonunda Bölüm ve Anabilim Dalı Başakanlarıyla görüşme yaparken, diğer takım üyesi Öğr. Gör. Erhan Bolat Temel Eğitim Bölümü Toplantı Salonunda, akademik personel grubuyla görüştü. Fakülte Sekreteri odasında ise Saha İzleme Programı takım üyesi Fakülte Sekreteri Ramazan Akgül, idari personel ile EFQM Modeli çalışmalarıyla ilgili görüşmeler yaptı.


Son odak grubu olan Fakültemiz öğrencileriyle, Fakültemiz 4. katında yer alan Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Toplantı Salonunda, saha izleme takım üyesi Öğr. Gör. Erhan Bolat bir görüşme yaptı. Görüşmede, öğrencilerin EFQM Modeli çalışmalarına katkıları ve süreç ile ilgili farkındalıkları hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu. 


Odak grup görüşmeleri tamamlandıktan sonra Dekanlık makam odasında, 2. Takım Saha İzleme Programı takım başkanı Doç. Dr. Levent Urtekin, tüm saha izleme takımı üyelerine söz vererek üyelerin görüşlerini aldı. Fakülte yönetiminin de hazır bulunduğu kapanış toplantısında, 2 saat süren saha izleme programının değerlendirilmesi yapıldı. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, saha izleme takımı başkan ve üyelerine göstermiş oldukları gayretler için teşekkür ederek, EFQM Modeli çalışmalarının başarıyla sonuçlanması temennisinde bulundu.