26.09.2023 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonunda, Fakülte yönetimi ve tüm akademik personelimizin katıldığı “Akademik Genel Kurul” toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay tarafından genel kurul açılış konuşması yapıldı. Prof. Dr. Refik Balay konuşmasında; Fakültemizin mevcut durumu hakkında güncel bilgiler paylaştıktan sonra, kalite faaliyetlerimiz, paydaş ilişkilerini güçlendirme, memnuniyet göstergeleri, paydaş ziyaretleri, program akreditasyonu süreci ve paydaş memnuniyet sonuçları hakkında akademik personellerimize bilgilendirmelerde bulundu. Son olarak, Fakültemizde uygulanan EFQM Modeli kapsamında 2-6 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan saha ziyaretlerinin önemi üzerinde duran Balay, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Fakültemiz eğitim-öğretim hazırlıklarından bahsederek konuşmasını tamamladı.


Akademik Genel Kurul toplantısında fakültemiz Dekan Yardımcısı ve Birim EFQM Modeli temsilcisi Doç. Dr. Hamza Yakar tarafından EFQM Modeli çalışmalarında gelinen süreç hakkında kurul üyelerine bilgilendirme yapıldı. EFQM Modeli kriter gruplarının yaptığı çalışmalardan bahseden Doç. Dr. Hamza Yakar, 2-6 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan saha ziyaretlerinin önemine vurgu yaptı. Fakültemiz “Yenilikçi ve Yaratıcı Düşünme Platformu” kapsamında akademik personele bilgi veren Doç. Dr. Hamza Yakar, Memnuniyet Yönetim Sistemi üzerinde yer alan “Bir Fikrim Var” seçeneği üzerinden akademik personelimizin yenilikçi fikirlerini Fakültemiz Dekanlığına iletmesi yönünde hatırlatmalarda bulundu.


Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Hilal Mert’in sunuculuğunu yaptığı Akademik Genel Kurul toplantısında, son olarak takdir ve ödüllendirmelere geçildi. Takdir ve ödüllendirmeler kapsamında ilk olarak, Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Rıfkı Kadıoğlu’na uzun yıllar yapmış olduğu “Sınav ve Program Komisyonu Başkanlığı” görevinden dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.


Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı lisans programı 2023 yılında tamamlanan saha ziyaretlerinin ardından “5 yıllık tam akreditasyon” belgesi almaya hak kazandı. Bu süreçte, yoğun çalışmalar yaparak görev alan “Sınıf Eğitimi Akreditasyon Komisyonu” üyeleri; Prof. Dr. Bayram Tay, Prof. Dr. Ayfer Şahin, Doç. Dr. Yurdal Dikmenli ve Araş. Gör. Fatma Cahide Özçelik’e süreç içerisindeki gayretli çalışmalarından dolayı Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay tarafından teşekkür belgesi verildi.


Takdir ve ödüllendirmelerde son olarak, Fakültemiz kalite çalışmalarında görev alarak farklı toplantı ve platformlarda Fakültemizi temsil eden ve iç değerlendirici olarak birim ziyaretlerine de katılan Öğrenci Kalite Elçimiz Hatice Büyükbozkoyun’a Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay tarafından teşekkür belgesi verildi.


Akademik Genel Kurul Toplantısı hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi. Akademik Genel Kurul toplantısına katılan tüm akademik personelimize teşekkür eder, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılının bütün öğrencilerimiz ve çalışanlarımız için hayırlı olmasını temenni ederiz.