2015 yılından bu yana kalite çalışmalarını bağlılık ve kararlılıkla sürdüren Fakültemiz, kalite çalışmalarında yeni bir döneme adım atmaya hazırlanıyor. Üniversitemiz 2-6 Ekim tarihleri arasında, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) dış değerlendirme ekibini ağırlayacak ve Avrupa Mükemmeliyet Modeli (EFQM) kapsamında "Üstün Performans Yetkinlik Değerlendirmesine" ev sahipliği yapacak. Saha ziyareti programında Fakültemizin de yer aldığı değerlendirme sürecinde, Fakültemizin farklı paydaşlarıyla odak grup görüşmeleri gerçekleştirilecek. Değerlendirme kapsamda, 03.10.2023 tarihinde Fakültemiz üst yönetimi, akademik personel ve öğrenci paydaşları ile odak grup görüşmeleri gerçekleştirilecek.

Değerlendirme Öncesi Hazırlık Çalışmaları
Üniversitemizin Kalite Yönetim Koordinatörlüğü ve bünyesinde faaliyet gösteren EFQM Mükemmellik Komitesi, yaklaşık bir yıldır, EFQM modelinin kurum içinde yayılımı ve saha ziyareti hazırlık çalışmaları konusunda yoğun bir çalışma yürütmüştür. Bu süreçte Fakültemizde, akademik ve idari personel, kurum çalışanları ve öğrencilerimiz ile birlikte EFQM modeline yönelik bir çok toplantı ve hazırlık çalışması yapılmıştır. Fakültemiz EFQM Modeli temsilcisi koordinasyonunda, oluşturulan kriter gruplarıyla modelin öngörüğü hazırlıklar süreç içerisinde tamamlanmıştır. Değerlendirme sonuçları, Üniversitemizin ve Fakültemizin kurumsal mükemmeliyet yolculuğunu hızlandırma ve yükseköğretimde rekabetçi bir konuma yükselme hedefine önemli bir katkı sunacaktır.