10-12 Ekim 2023 tarihleri arasında planlanan Fakültemiz Oryantasyon Eğitim programları, öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın katılımıyla başarılı bir şekilde tamamlandı. Fakültemiz Konferans Salonu ve dersliklerinde 2023-2024 Güz Yarıyılı başında, 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon eğitimleri yapıldı. Eğitimler kapsamında, her Anabilim Dalında oryantasyon eğitimi sorumluları tarafından öğrencilerimize, eğitim-öğretim hayatları boyunca faydalı olacağı düşünülen konularda bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca bu dönem, öğrencilerimizin farkındalığını arttırmak amacıyla, Üniversitemiz kapsamında yürütülen kalite çalışmaları, memnuniyet yönetim sistemi, öğrenci kalite temsilciği, Kurumsal Akreditasyon Programı ve EFQM Modeli uygulamaları hakkında bilgiler de öğrencilerimizle paylaşıldı. 




Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı tarafından bölüme yeni başlayan öğrencilere oryantasyon programı kapsamında, bölüm öğretim üyelerinin katılımıyla Fakültemiz önündeki kamelyalarda sohbet ve karşılama etkinliği gerçekleştirildi. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı dördüncü sınıf öğrencilerinin organize ettiği  ve "4'ü 1 ARADA" olarak isimlendirilen bu organizasyonun gelenekselleşmesi bekleniyor.


Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı ise oryantasyon eğitimi kapsamında 1. sınıf öğrencilerinine yönelik eğitim sunumun ardından şehir gezisi düzenledi. Ahi Evran Külliyesi ve Müzesini gezen öğrencilerimiz şehrimiz daha yakından tanıma fırsatı elde ettiler. Şehir gezisine Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hayriye Sayhan ve Araş. Gör. Hilal Mert eşlik etti. 


Fakültemiz Oryantasyon Eğitim Programları sonucunda, Bütünleşik Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden hazırladığımız "Oryantasyon Eğitimi Değerlendirme Anketi" eğitimlere katılan öğrencilere çevrim içi olarak gönderilerek öğrencilerin anketi doldurmaları sağlandı. 163 öğrencimizin katıldığı Oryantasyon Eğitim Değerlendirme Anketi sonuçlarına göre düzenlenen etkinlikten memnuniyet oranının %88,2 olduğu tespit edildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda öğrencilerimizin özellikle; öğrenci bilgi sistemi, sınav kuralları, not sistemi, bölüm öğretim elemanlarının tanıtılması ve Fakültemiz hakkında verilen bilgilerden memnun kaldıkları belirlendi. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı Oryantasyon Eğitim programlarına katılan öğrencilerimize, eğitimleri gerçekleştiren Anabilim Dalı Oryantasyon Eğitim Sorumlusu Araştırma Görevlilerine ve programlara katılan Anabilim Dalı Başkanları ile öğretim elemanlarına teşekkür ederiz.