Fakültemizde deneyim paylaşımı etkinlikleri devam ediyor. Deneyim paylaşımı etkinliği kapsamında, Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öncülüğünde Kariyer Planlamasına Giden Yolda Öğrenci-Mezun Buluşması: “Nasıl Başardım?” isimli öğrenci-mezun buluşması etkinliği gerçekleştirildi. 2023 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavında derece yapan mezunlarımızın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe, Fakültemiz Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Hamza Yakar ve Doç. Dr. Yusuf Ziya Olpak, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı. 15.11.2023 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.


Kariyer etkinliği olarak planlanan ve sunuculuğunu Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğrenci kalite temsilcisi Hatice Büyükbozkoyun'un yaptığı  etkinlikte, ilk olarak  Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayfer Şahin bir açılış konuşması yaptı. Prof. Dr. Ayfer Şahin, Üniversitemiz ve Fakültemiz kalite çalışmalarına değinerek Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı'nın almış olduğu program akreditasyonu çalışmalarından bahsetti. Öğrencilerimizin kaliteli eğitim alması için gayretle çalıştığımızı belirterek, dereceye giren mezunlarımızı tebrik etti.


Ardından etkinliğe katılan mezunlarımızın öz geçmişleri okunarak panelin yönlendirici olan Prof. Dr. Ayfer Şahin ve panelistler; Berkay Güzel, Bengü Demirel, Zilfi Gül ve Hayati İçaçan sahneye davet edildi. Prof. Dr. Ayfer Şahin, ilk olarak panelistlere 2023 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Sınavında dereceye giren mezunlarımıza nasıl çalıştıklarını ve sınava nasıl hazırlandıklarını sordu. Sırayla tüm panelistlere söz verildi. Verimli ve etkili çalışma yöntemleri konusunda panelistler, oldukça önemli deneyimler paylaştı. Daha sonra gelecek idealleri konusunda panelistler görüşlerini açıkladı. Son olarak dereceye giren mezunlarımız, katılımcılara tavsiyelerini belirterek öğretim elemanlarına ve Anabilim Dalındaki öğretim üyelerine teşekkürlerini ilettiler. 


Etkinliğin sonunda, mezun öğrencilerimize ve etkinliğin yönlendiricisi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayfer Şahin 'e teşekkür belgesi takdim edildi. Oldukça verimli ve faydalı geçen öğrenci-mezun buluşması etkinliğine katılan mezunlarımıza teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz. Ayrıca bu önemli etkinliğin hazırlık sürecinde emeği geçen Prof. Dr. Ayfer Şahin'e,  Arş. Gör. Fatma Cahide Özçelik'e ve öğrenci kalite temsilcisi Hatice Büyükbozkoyun'a teşekkür ediyoruz.