TÜBİTAK tarafından "2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" kapsamında çağrıya çıkılan 2023 Yılı 2. Dönem başvuruları, 20 Kasım 2023 tarihi itibarıyla sona ermiştir. Fakültemizde öğretim elemanlarımızın danışmanlık yaptığı ve Fakültemiz öğrencileri tarafından hazırlanan projeler, TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılarak, başvurular tamamlanmıştır. 

Fakültemiz Dekanlığı ile Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanlarımızın yakın takibi sonucunda 2023 Yılı 2. Dönem başvurularında, Fakültemizde 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına rekor başvuru gerçekleştirilmiştir. Bölümlerimize göre yapılan başvurlara bakıldığında, öğrenci projelerinde en fazla danışmanlık yapan öğretim elemanımızın olduğu bölümler; "Eğitim Bilimleri Bölümü" ve "Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü" olmuştur. 



Proje hazırlama sürecinde, öğrencilerimizi projelere yönlendirerek onlara danışmanlık yapan öğretim elemanlarımıza, işbirliği içerisinde bir araya gelerek projeler hazırlayan öğrencilerimize ve süreci yakından takip eden Fakültemiz Proje Takip ve Destek Kurulu üyelerine ve Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanlarımıza teşekkür ediyor, başvurusu yapılan tüm öğrenci projelerinin kabul edilmesi temennisinde bulunuyoruz.