16.11.2023 tarihinde, Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencileri, "Sosyal Bilgiler Öğretimi 1" dersi kapsamında okul dışı öğrenme ortamları konusu bağlamında doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. 


Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Kuş’un rehberliğinde ve Arş. Gör. Hilal Mert’in katılımıyla düzenlenen yürüyüş, Terme Kaplıcaları’nda başlayarak, Güzler Parkı güzergahı boyunca devam etti.


Doğa yürüyüşü esnasında dersi alan öğrenciler gruplar halinde sosyal bilgiler müfredatında belirledikleri konular bağlamında etkinlikler yaptılar. Yaptıkları etkinliklerle toprak ve su kirliliğine dikkat çektiler. Gezi ekibi, güzergah boyunca çevre kirliliğine dikkat çekmek için çöp toplama etkinliği de yaptı. Yürüyüş güzergahı tamamlandıktan sonra toplu fotoğraf çekildi ve etkinlik tamamlandı.