24 Kasım 2023'te, Akademik Danışmanlığını Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayfer Şahin'in yürüttüğü Eğitimci Ahiler Öğrenci Topluluğu, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamak için Fakültemizde bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikler, öğrenci topluluğumuzun duygu dolu anları ve unutulmaz anıları bir araya getirmek amacıyla hazırladığı özel bir hatıra köşesiyle başladı. Fakültemiz öğrenci girişine öğrencilerimizin hazırladığı "24 Kasım Öğretmenler Günü Hatıra Köşesi" oluşturuldu. Öğrencilerimiz hem topluluk standını ziyaret etti hem de hatıra fotoğrafları çektirdiler.


Fakültemizden bir çok öğretim elemanın ziyaret ettiği hatıra köşesinde öğrencilerimiz, öğretim elamanları ve arkadaşlarıyla fotoğraflar çekme fırsatı buldu. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Şimşek’in de ziyarette bulunduğu hatıra köşesi, öğrencilerimiz ve akademik personelimiz tarafından yoğun ilgi gördü. Bir araya gelerek hatıra fotoğrafları çektiren katılımcılar, duygusal anlar yaşadılar ve güzel anılar biriktirdiler.


24 Kasım akşamı ise Eğitimci Ahiler Öğrenci Topluluğu üyeleri ile Eğitim Fakültemizin öğrencileri Topluluk Başkanı Prof. Dr. Ayfer Şahin’in de katılımıyla Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına çekilen "Aybüke: Öğretmen Oldum Ben" adlı filmi hep birlikte seyrettiler. Öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal bir görev olduğunu bir kez daha hatırlatan film sırasında gözyaşları sel olurken, başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, öğretmenlerimize duyulan derin saygı ve minnet bir kez daha ifade edildi.


Öğretmenler Gününü bir hatıra köşesi oluşturup öğretmen adaylarının farkındalığını arttıran ve bu önemli günün hatırlanmasını sağlayan Fakültemiz öğrencilerine ve Eğitimci Ahiler Öğrenci Topluluğu Başkanı Prof. Dr. Ayfer Şahin’e teşekkür ediyoruz.