Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliği ile Fakültemizde öğrencilerimize ve çalışanlarımıza yönelik eğitim semineri gerçekleştirildi. "Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele: KADES Uygulaması Farkındalığı" isimli eğitim semineri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öcülüğünde, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın destek ve katılımı ile düzenlendi. 


04.12.2023 tarihinde Fakültemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine, farklı anabilim dallarındaki öğrencilerimiz ile akademik ve idari personellerimiz katıldı. Eğitim semineri ilk olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Didem Dirlik Sevinç tarafından verilen eğitim ile başladı. Sosyal Hizmet Uzmanı Didem Dirlik Sevinç; şiddetin tanımı, şiddet türleri, şiddetin etkileri, aile içi ve kadına yönelik şiddete yönelik alınan tedbirler, yasal dayanaklar, Şiddet Önleme Merkezi ve şiddetle mücadele eden kurumlar hakkında bilgiler paylaştı.


Eğitim semineri, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Polis Memuru Fatma Özçelik'in bilgi paylaşımı ile devam etti. Polis Memuru Fatma Özçelik, KADES uygulamasının kullanımı, KADES'in faydaları ve KADES uygulaması sonucu önlenen vaka örnekleri konularında katılımcılara bilgiler verdi.


Son olarak, İl Jandarma Komutanlığı Personeli J.Asb. Üçvş. Ayşe Yumak tarafından şiddet önleme konusunda İl Jandarma Komutanlığı'nın görev ve sorumlulukları hakkında bilgiler verildi. Daha sonra, J.Asb. Üçvş. Ayşe Yumak, KADES uygulamasının indirilmesi ve örnek olaylar ile ilgili hazırlanan video filmler göstererek katılımcıların dikkatini çekti. Örnek olaylar üzerinden KADES'in nasıl kullanılacağı ve olaylara nasıl müdahale edildiği konularında bilgiler aktardı. 


Seminerin sonunda tüm katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi. Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamza Yakar tarafından Sosyal Hizmet Uzmanı Didem Dirlik Sevinç'e, Polis Memuru Fatma Özçelik'e ve J.Asb. Üçvş. Ayşe Yumak'a verdikleri eğitimden dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.