13.12.2023 tarihinde, Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı 2. sınıf öğrencileri, Akademik Danışmanlığı Prof. Dr. Ayfer Şahin tarafından yapılan Eğitimci Ahiler Öğrenci Topluluğu etkinlikleri kapsamında, Kırşehir’in tarihi ve kültürel miraslarını yerinde öğrenebilmek için ücretsiz müze gezisi gerçekleştirdi.


Kırşehir Müzesi ziyareti ile başlayan etkinlikte öğrencilerimiz, geçmişten günümüze taşınmış arkeolojik ve etnografik eserleri yakından inceleme fırsatı elde ettiler. Öğrencilerimiz müzede; Kırşehir çevresinden getirilen pişmiş toprak kaplar; Roma ve Bizans dönemine ait heykeller, mezar stelleri ve küçük objeler gibi arkeolojik eserleri yakından inceledi. Ayrıca müzede yer alan etnografik eserlerden; Ahiliğe ait belgeler, el sanatları örnekleri, Kırşehir Evi, yörede kullanılan çeşitli ev eşyaları gibi eserleri de yakından incelediler.


Gezi kapsamında, Üniversitemiz bünyesinde yer alan Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi ziyaret edildi. Öğrencilerimiz merkezi gezerken Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yarımcısı Öğr. Gör. Dr. İstemi Saylam tarafından fakültemiz öğrencilerine Ahilik ve Ahi Evran hakkında bilgiler verildi.


Eğitimci Ahiler daha sonra Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evini ziyaret ederek Türk kültürüne ait çeşitli enstrümanları, yöreye ait halk ozanlarının hayatı hakkında temel bilgileri ve çeşitli eserlerini tanıma fırsatı buldular. Gezinin son rotası Ahi Evran-ı Veli Külliyesi içerisine açılmış olan Ahilik Müzesi oldu. Bu müze içerisindeki eserler aracılığıyla öğrencilerimize Ahilik hakkında bilgiler veren Topluluk Danışmanı ve Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayfer Şahin, kültür gezisine katılımın ve ilginin yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, etkinliği düzenlenmesinde emeği geçen Eğitimci Ahiler Topluluğu yönetimi ve üyelerine, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü yetkililerine ve Ahilik Araştırma Merkezi yöneticilerine teşekkür etti.