Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı tarafından PISA 2022 sonuçlarınının değerlendirildiği panel, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. 25.12.2023 tarihinde, Fakültemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Salih Şimşek ile Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Ersoy Karabay ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Kuzu panelist olarak katıldı. Etkinliğin sunuculuğunu, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Araş. Gör. Zeynep Neveser Kızılçim yaptı.


Panelde, Doç. Dr. Ahmet Salih Şimşek tarafından "Diğer Ülkelerle Karşılaştırmalı Olarak Türkiye Performansı" konusunda katılımcılarla bilgiler paylaşıldı. Doç. Dr. Ahmet Salih Şimşek konuşmasında; Türkiye'nin başarı grafiği, PISA 2022 yılında öne çıkan ülkeler, Türkiye'nin PISA 2022 uygulamasındaki yeri, okul türü ve sosyo-ekonomik düzey konularında bilgiler verdi.


Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Kuzu tarafından "PISA  Uygulaması ve Türkiye Örneklemi" konusunda katılımcılarla bilgiler paylaşıldı. Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Kuzu konuşmasında; genel PISA uygulaması, katılımcı ülkeler, soru türleri ve uygulama formatı, puanların yorumlanması ve PISA uygulaması sonuçlarının ülkeler için önemi konularında bilgiler verdi. 


Son olarak, Dr. Öğr. Üyesi Ersoy Karabay tarafından ise "Öğrenci ve Okul Anketleriyle Performans Puanlarının İncelenmesi" ana başlığında katılımcılarla bilgiler paylaşıldı. Dr. Öğr. Üyesi Ersoy Karabay konuşmasında; öğrenci, öğretmen ve okul anketleri, matematik okuryazarlığında öne çıkan değişkenler, fen okuryazarlığında öne çıkan değişkenler, Türkçe okuryazarlığında öne çıkan değişkenler ve PISA 2022'den çıkarımlar konularında katılımcılara bilgiler verdi. 




Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Salih Şimşek'e, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı öğretim üyeleri Dr. Öğr Üyesi Ersoy Karabay'a ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Kuzu'ya bu önemli etkinliğe panelist olarak katıldıkları için teşekkür ediyoruz. Ayrıca Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Araş. Gör. Zeynep Neveser Kızılçim'e etkinliğin gerçekleştirilmesinde aldığı aktif rolden dolayı teşekkür ediyoruz.