Üniversitemiz ile Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, geleneksel çocuk oyunları ders dışı egzersiz programı ile ortak değerler ve öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmelerine imkân verilebilecek ortamlar oluşturuluyor. Öğrencileri ekrandan uzaklaştırmak, arkadaş ve öğretmenleriyle daha fazla vakit geçirmelerini sağlamak için üniversitemizin ortaya koyduğu bu projeye, Fakültemiz Matematik Eğitimi ve Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Doç. Dr. Okan Kuzu ve Doç. Dr. Yurdal Dikmenli danışmanlığında haftalardır katkı sunuyor.

Her şey çocuklarımız için...” anlayışıyla başlayan proje ve ders kapsamında, öğrenci grupları ile son olarak Ömer Halisdemir İlk ve Ortaokul’u bahçesinde bulunan boş alanlar rengârenk oyun alanlarına dönüştürüldü. Bu sayede, unutulmaya yüz tutmuş bazı geleneksel oyunların yaşatılması da hedefleniyor. Okul bahçelerine çizilen oyunların başında; ahtaturta, seksek, mendil kapmaca, tırtıl, tombik, kaleli yakan top ve istop oyunları geliyor. Projenin hayata geçirilmesinde görev alan öğretim üyelerimize ve büyük bir heyecan ve istekle sürece katkı sağlayan öğrencilerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz.