Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı tarafından "Sürdürülebilirlik Haftası" kapsamında etkinlikler düzenlendi. 27-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşen etkinliklerin açılış programına Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Erken Çocukluk Dönemi Çevre Eğitimi kapsamında ortaya çıkan Doç. Dr. Şule ALICI danışmanlığında 3. sınıf öğrencilerinden Fatma Altan, Ayşe Betül Tekin, Rahile Bulut, Zülal Araz, Tuğba Kacuş, İclal Dilara Bostancı, Işıl Kalayoğulları, Dilek Çelik ve Arzu Sultan Külüm'ün katıklarıyla genişleyen ve tüm 3.sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Sürdürülebilirlik İçin Eğitimde Dönüşümün Anahtarı: Farkındalık, İşbirliği ve Eyleme Geçme" adlı sürdürebilirlik haftası etkinlikleri, Fakültemiz öğrenci girişinde ve Konferans Salonunda başladı.


27 Mayıs 2024 tarihindeki sabah oturumu tiyatro gösterisi ile devam etti. Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencilerinden Fatma Altan'ın yazdığı ve yine 3. sınıf öğrencilerinden Rahile Bulut, Arzu Sultan Külüm, Tuğba Kaçuş, Halime Kızmaz ,Evin Yaşar, İlhan Akgün, Dilek Çelik, Işıl Karaoğulları oynadığı Sürdürebilir kalkınma hedeflerini konu alan “Sen Değişirsen Dünya Değişir” adlı tiyatral gösterinin gerçekleştirilmesiyle son buldu. Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencilerimizi bu anlamlı tiyatral gösteriyi hem yazıp hem de oynadıkaları için tebrik ediyoruz. 


27 Mayıs 2024 tarihindeki öğleden sonraki oturumu proje tanıtımı ve seminer ile tamamlandı. Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Çevre Bilimleri Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. İlkay Açıkgöz Erkaya "Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Genelinde Sıfır Atık Projesi"nin tanıtımını gerçekleştirdi. Ardından Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Kimyasal Teknolojiler Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Demet H. Özaltun "Atıkların Geri Dönüşümü" adlı semineri verdi.  Son olarak ise Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Şule Alıcı "Öğretmen Eğitimine Sürdürülebilirlik Açısından Bakmak" konulu semineri verdi. Programa katılan öğretim üyelerine Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamza Yakar tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi.