Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Şule Alıcı’nın öncülüğünde Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencileri Fatma Altan, Rahile Bulut, Arzu Sultan Külüm, Tuğba Kaçuş, Dilek, Çelik, Ayşe Betül Tekin, Işıl Kalaoğulları, İclal Dilara Bostancı, Zülal Araz  tarafından gerçekleştirilen "Sürdürülebilirlik İçin Eğitimde Dönüşümün Anahtarı: Farkındalık, İşbirliği ve Eyleme Geçme" adlı Sürdürülebilirlik Haftasının etkinliklerinin ikinci günü, TEMA Kırşehir İl temsilcisi Timuçin Tokmakçı’nın yapmış olduğu projeleri tanıtımıyla başladı. Ardından Yeşil Doğa Derneği Başkanı Gazeteci Yazar Abdulkadir Ay, "Orta Şehir Projesi"ni tanıttı. Abülkadir Ay, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi adına, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’e ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay’a "Kristal Plaket" ile prestijli "Yeşil Bayrak" ödülü takdim etti. Ayrıca, Timuçin Tokmakçı tarafından Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’e TEMA rozeti takıldı. İkinci gün etkinliklerinin sabah oturumu, Okul Öncesi Anabilim Dalı 3. Sınıf Öğrencilerinin "Erken Çocukluk Dönemi Çevre Eğitimi Dersi" kapsamında hazırlamış oldukları projelerin tanıtımıyla son buldu.

İkinci gün etkinliklerinin öğleden sonraki oturumu konferans ile devam etti. Bu kapsamda, Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Dr. Şakir Önder Özkurt  "Doğa ile Uzlaşık Yaşama Kültürü ve Sürdürülebilirlik" konulu konferans verdi. Yoğun bir ilgiyle dinlenen konferansın ardından Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamza Yakar tarafından Prof. Dr. Dr. Şakir Önder Özkurt'a teşekkür belgesi takdim edildi.

Sürdürülebilirlik Haftası etkinliklerinin 2. gününün son etkinliğinde, Fakültemiz Dekanlığının yürüttüğü ve Sürdürülebilirlik Haftası etkinliklerine dahil edilen "Su Kullanımının Azaltılması Konulu Afiş Hazırlama Yarışması"nda dereceye girenler açıklanarak, dereceye girenlere Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamza Yakar tarafından hediyeler verildi. Su kullanımın azaltılması hakkında düzenlediğimiz yarışmaya katılarak dikkat çekici afişler hazırlayan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.