Fakültemiz Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Şule Alıcı’nın öncülüğünde, 3. sınıf öğrencilerinin Fatma Altan, Rahile Bulut, Arzu Sultan Külüm, Tuğba Kaçuş, Dilek, Çelik, Ayşe Betül Tekin, Işıl Kalaoğulları, İclal Dilara Bostancı ve Zülal Araz tarafından gerçekleştirilen Sürdürülebilirlik Haftasının 30 Mayıs 2024 tarihindeki dördüncü gününde; seminer, proje tanıtımları, katılım belgesi takdimi ve müze gezisi etkinlikleri yapıldı. Dördüncü günün sabah oturumunda, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi Müdürü Sayın İzzet Esen tarafından “Kalehöyük Arkeoloji Müzesi Sürdürülebilirlik Çalışmaları: Müze ve Üniversite İşbirliği” adlı seminer verildi. Sayın İzzet Esen katılımcılarla; müzecilik faaliyetleri, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleştirilen faaliyetler, müzeciliğin sürdürülebilirlik ile ilişkisi ve bölgemizin müzecilik açısından önemi konularında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.


Daha sonra, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin ve Gençlik Hizmetleri Memuru Candan Yuka’nın Kırşehir’ de gerçekleştirilen "Gençlik Projeleri" hakkında bilgiler verdi. Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Kırşehir'de devam eden va yapılması planlanan gençlik projelerini açıklayarak, projelerin sürdürülebilirlik ile ilişkisini kurdu. Ardından, Gençlik Hizmetleri Memuru Candan Yuka tarafından gönüllülük çalışmaları ve gençlik kampları ile iligli güncel bilgiler paylaşıldı. Konuşmaların ardındna çekilişle katılımcılara hediyeler dağıtıldı. Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi Müdürü Sayın İzzet Esen'e, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin'e ve Gençlik Hizmetleri Memuru Candan Yuka’ya Sürdürülebilirlik Haftası Etkinliklerine katılarak deneyimlerini bizlerle paylaştıkları için teşekkür ediyoruz. Bu kapsamda, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Refik Balay tarafından konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

Sürdürülebilirlik Haftası etkinlerinin düzenlemesinde görev alan 3. sınıf öğrencilerinden; Fatma Altan, Rahile Bulut, Arzu Sultan Külüm, Tuğba Kaçuş, Dilek, Çelik, Ayşe Betül Tekin, Işıl Kalaoğulları, İclal Dilara Bostancı ve Zülal Araz’a Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Şule Alıcı tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. Bu yoğun ve anlamlı etkinlikleri planlayan, hazırlayan ve gerçekleştiren değerli öğrencilerimize ve onlara danışmanlık yapan Doç. Dr. Şule Alıcı'ya teşekkür ediyoruz. 


Sürdürülebilirlik Haftası etkinlerinin 4. gününün öğleden sonraki oturumda ise öncellikle bu haftada etkin katılım gösteren Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerine "Katılım Belgeleri" Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından verildi. Etkin katılımlarından dolayı ve hafta boyunca yaptıkları projelerle etkinliklere renk katan Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. 


Sürdürülebilirlik Haftası etkinlerinin 4. gününün öğleden sonraki oturumu, öğrencilerimizin "Kırşehir Ahilik Müzesi"ne düzenledikleri geziyle sona verdi.