Fakültemiz Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı ve Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri Trakya Üniversitesi ile Sosyal Bilgiler Eğitimcileri Birliği Derneği iş birliğiyle 20-23 Mayıs 2024 tarihlerinde, bu yıl 12.si düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumu’na katıldı. Sempozyuma Fakültemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Bayram Tay, Prof. Dr. Zafer Kuş, Dr. Öğr. Üyesi Durdane Öztürk ve Arş. Gör. Hilal Mert ile lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 30 öğrenci katılım sağladı. Üniversitemiz SKS Biriminin sağladığı servis ile 12. Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumuna katılan öğrencilerimiz hem akademik hem de sosyal etkinliklere katılma fırsatı elde ettiler. 


Sempozyum ekibi, Edirne yolu güzergahında bulunan birçok tarihi ve kültürel mekanı ziyaret ettiler. Bu kapsamda ilk olarak İstanbul'daki önemli mekanlar ziyaret edildi. Burada Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Taksim Meydanı gibi hem İstanbul için önemli mekanlar hem de sosyal bilgiler eğitimi ve sınıf eğitimi alanları açısından önemli olan okul dışı öğrenme çevreleri ziyaret edildi.



Ziyaretlerin ardından Edirne’de düzenlenen 12. Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumu’na  katıldı. 3 gün süren sempozyum lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz tarafından ilgiyle karşılandı. Sempozyumda Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı’nda öğrenim gören 3. Sınıf öğrencimiz Saniye Zehra Teltik "Tübitak 2209-A Öğrenci Araştırma Projesi" kapsamında hazırladığı bildirinin sunumunu yaptı. Ayrıca Sosyal Bilgiler Eğitimi Bilim Dalı doktora öğrencilerimiz Arş. Gör. Hilal Mert ve Meryem Cengiz bildiri sunumunu gerçekleştirdi. Sınıf Eğitimi Bilim Dalı yüksek lisans öğrencimiz Eylem Çoban ve Sınıf Eğitimi Bilim Dalı doktora öğrencimiz Nazire Çiçek de bildiri sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

Etkinliğin son günü günübirlik Yunanistan-Selanik kültür turu gerçekleşti. Geziye katılan öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz Yunanistan’ın Selanik şehrinde yer alan Atatürk Evi’ni ziyaret ettiler. Sempozyuma katılımın sağlanmasında katkısı olan Rektörlüğümüze, SKS birimimize ve öğrencilerimize danışmanlık yapan öğretim elemanlarımıza teşekkür ederiz.