Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretmen adayları, Prof. Dr. Zafer Kuş danışmanlığında ve Dr. Öğr. Üyesi Hilal Mert’in katılımıyla "Sosyal Bilimleri Keşfediyorum" etkinlikleri düzenledi. 2 gün süren etkinliklerde, sosyal bilimlerin doğasını oluşturan Coğrafya, Antropoloji, Arkeoloji ve Tarih disiplinleri ilkokul öğrencilerine tanıtıldı. Etkinliklere, Sırrı Kardeş İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri katıldı.

Sosyal Bilimleri Keşfediyorum Etkinliği I: Antropoloji ve Coğrafya
İlk etkinlik günü olan 28 Kasım 2024 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi önünde başladı. Burada Sırrı Kardeş İlkokulu öğrencilerine Antropoloji Bölümü’ne ait iki laboratuvarda Uzman Antropolog Ali Taş bilgiler verdi. Bilgilendirmelerin ardından öğrencilerin sorularına cevap verildi. Ardından Eğitim Fakültesi’nde Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı’na ait coğrafya laboratuvarında Prof. Dr. Sencer Sayhan öğrencileri karşıladı. Öğrencilere günlük yaşamdan örneklerle bir sosyal bilim olan coğrafyayı tanıttı ve öğrencilerin sorularını cevapladı. Öğrenciler gezileri ardından üniversitemizin yemekhanesinde öğle yemeği yediler ve ardından üniversitemizin yeni yapılan kütüphanesini ziyaret ettiler. Kütüphanemizin etkinlik salonunda değerlendirme etkinliği olarak resim yaptılar ve etkinliği tamamladılar. 

   
   


Sosyal Bilimleri Keşfediyorum Etkinliği II: Arkeoloji ve Tarih

Sosyal Bilgiler öğretmen adayları ve Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri 29.11.2024 tarihinde, Kırşehir merkezde yer alan Ahilik Müzesi önünde buluştular. Müze girişinde Prof. Dr. Zafer Kuş müze kuralları ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi ve ahilik ile ilgili öğrencilerin hazırbulunuşlarına yönelik sorular sordu. Sonrasında öğrenciler koleksiyonları öğretmen adayları eşliğinde gezdiler. Koleksiyonları gezerken Prof. Dr. Zafer Kuş açıklamalarına devam etti. Öğretmen adayları müze gezisi esnasında bir Şed Kuşanma Töreni canlandırdılar. Öğrenciler ilgi ile bu drama gösterisini izlediler. Daha sonra öğrenciler bir kavanozdan kura ile kelimeler çektiler ve seçtikleri kelimelere göre grup oldular. Her gruba iki öğretmen adayı dahil oldu ve müze gezisi bu şekilde devam etti.

Değerlendirme etkinliği olarak müzeye ilişkin öğrencilerden ilgilerini çeken bir objenin resmini çizmeleri istendi. Grup olarak çalışmalar yapıldı ve her gruptan gönüllü birkaç kişi resmini diğer arkadaşlarına anlattı. Öğrenciler bu etkinlik esnasında arkeoloji biliminin somut unsurları olan kalıntıları müzede gördüler. Ayrıca ahilik kültürü hakkında tarihi bilgiler edinerek yaşadıkları şehrin tarihi ve ahilik kültürü konusunda farkındalık geliştirdiler. Fotoğraf çekiminin ardından gezi etkinliği tamamlandı.