26 Nisan - 2 Mayıs 2025 tarihleri arasında Fakültemiz Konferans Salonunda, öğretmen adaylarına yönelik "Akademiye Giriş Sınavı (MEB AGS) Eğitim Semineri" başladı. Bu yıl ilk kez 13 Temmuz 2025 tarihinde uygulanacak olan Akademiye Giriş Sınavı'na hazırlık amacıyla düzenlenen yedi günlük eğitim programı, Fakültemiz ile Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirildi. Millet Kursu kapsamında düzenlenen seminere, Fakültemiz öğrencilerinin yanı sıra Kırşehir'de ikamet eden mezun öğretmen adayları da katıldı.


Açılış Konuşmalarıyla Başlayan Seminer

Seminerin ilk günü, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamza Yakar ve Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Açılış konuşmasında Doç. Dr. Hamza Yakar, ilimizdeki tüm öğretmen adaylarına açık olan bu seminerin, Akademiye Giriş Sınavı'nın farklı konularında kapsamlı bir hazırlık imkânı sunduğunu vurguladı. Doç. Dr. Hamza Yakar Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Adem Çelebi ile Emir Kayhan'a, seminerlerde eğitim verecek öğretmenler ile Fakültemiz öğretim üyelerine ve organizasyon sürecinde destek olan Fakültemiz İŞKUR Gençlik Programı öğrencilerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.


Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen ise yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekerek yeni getirilen Akademiye Giriş Sınavı sistemi hakkında kısa bilgiler paylaştı. Gülşen, bu seminerin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm öğretmenlere ve Fakültemize teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.


Yedi Gün Boyunca Yoğun Eğitim
26 Nisan 2025 tarihinde Temel Recai Yağmur tarafından MEB AGS'nin "İnkılap Tarihi" kapsamındaki konuları tamamlandı. Temel Recai Yağmur, gün boyunca MEB AGS'de çıkabilecek önemli konular, sınava yönelik soru örnekleri üzerinden önemli bilgiler aktardı. İkinci günkü seminer programında ise Efe Güney tarafından öğretmen adaylarına MEB AGS'nin coğrafya konuları anlatıldı. Efe Güney, görsel ve haritalarla zenginleştiriği sunumunda, coğrafya konularına yönelik örnek sorular da paylaştı. 

28 Nisan 2025 tarihinde ise Fakültemiz Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tufan Aytaç tarafından MEB AGS'de önemli olan "Mevzuat" konusunda katılımcılara bilgiler verildi. Seminerde Prof. Dr. Tufan Aytaç, Anayasa başta olmak üzere eğitim mevzuatında önemli yeri olan "Milli Eğitim Temel Kanunu", "Öğretmenlik Meslek Kanunu" ve "İlköğretim ve Eğitim Kanunu" gibi önemli düzenlemeler ile iligli katılımcılara detaylı bilgiler aktardı. Örnek soru çözümlerinin ardından üçüncü günkü seminer programı tamamlandı. 


Seminer süresince öğretmen adaylarına sınav içerikleri doğrultusunda çeşitli alanlarda eğitimler verilecek. Etkinlik, öğretmen adaylarının sınava yönelik bilgi ve donanımlarını artırmayı amaçlayarak 2 Mayıs 2025 tarihinde tamamlanacak.