2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İçin Üniversitemiz Yandal Programı Uygulama Yönergesi Doğrultusunda, Fakültemiz Yandal Programlarına alınacak öğrencilerde aranılacak hususlar aşağıda belirtilmiştir.

Yandal Programlarına Başvuru için;

• Öğrencinin yan dal programına başvurabilmesi için başvuru sırasındaki genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 3.10 olması, başvurduğu yarıyıla kadar aldığı lisans programındaki tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması gerekir.
    • Öğrenci, duyurulmuş olan yan dal programına, ana dal lisans programının en erken 3’üncü ve en geç 6’ıncı yarıyılın başında başvurabilir.
    • Üniversiteye yatay geçiş yolu ile yerleşen öğrencilerin, önceki yükseköğretim kurumunda geçirmiş oldukları süreler de hesaba katılır.
    • DGS ile bir lisans programına kayıt yaptırmış öğrenciler, sınavsız ikinci üniversite kapsamında kayıtlı öğrenciler, her türlü lisans tamamlama programı kapsamında öğrenimlerine devam eden öğrenciler ve uluslararası öğrenci statüsünde yerleşen (YÖS ile) öğrenciler yan dal programına başvuramazlar.
    • Aynı anda birden fazla Yan dal Programına kayıt yapılamaz. Ancak, farklı dönemlerde başvurmak kaydıyla, aynı anda Çift Ana dal Programı ile Yan dal Programına kayıt yapılabilir.

Fakültemiz Yandal Program Kontenjanları

Öğrenci Kabul Eden Yandal Ana Bilim Dalı

Kontenjan

Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı

Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı

Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı

Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı

Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı

Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı

Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

Başvurular (Akademik Birimlere yapılacaktır.)

28 Ağustos 2023 Pazartesi

29 Ağustos 2023 Salı

Başvuru Değerlendirme Tarihi

28 Ağustos 2023 Pazartesi

31 Ağustos 2023 Perşembe

Değerlendirme Sonuç İlan Tarihi (Asil)

01 Eylül 2023 Cuma

Öğrenci Kesin Kayıt Tarihi

04 Eylül 2023 Pazartesi

Değerlendirme Sonuç İlan Tarihi (Yedek)

05 Eylül 2023 Salı

Yedek Liste Kayıt Tarihi

06 Eylül 2023 Çarşamba

Not: Başvurular Dilekçe ve transkript ile Fakültemiz Öğrenci İşleri Birimine yapılacaktır.