2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İçin Üniversitemiz Çift Ana Dal Programı Uygulama Yönergesi Doğrultusunda Fakültemiz Çift Anadal Programlarına Alınacak Öğrencilerde Aranılacak hususlar aşağıda belirtilmiştir.

Öğrencinin Çift Ana Dal Programına Başvurabilmesi İçin;
(a) Başvurduğu döneme kadar ana dal ön lisans veya lisans programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması,
(b) Başvurusu sırasındaki genel not ortalamasının en az 4.00 üzerinden 3.30 olması ve ana dal ön lisans veya lisans programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibariyle en üst % 20’sinde bulunması gerekir.
(c) Başarı sıralaması şartı aranan programlarda çift ana dal yapmak isteyen öğrencinin, bu Yönergede belirlenen diğer şartların yanı sıra kayıt olduğu yıldaki ilgili programın Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen başarı sıralaması şartını sağlamış olması gerekir.
(d) Ana dal diploma programındaki genel not ortalaması en az 4.00 üzerinden 3.30 olan ancak ana dal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde yer almayan öğrencilerden, çift ana dal yapılacak programın ilgili yıldaki taban (ÖSYM) puanından az olmamak üzere puana sahip olanlar da çift ana dal programına başvurabilirler
Çift ana dal programına, ana dal lisans programının en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında; ana dal ön lisans programlarında en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvurabilir.

Fakültemiz Çift Ana Dal Program Kontenjanları

Öğrenci Kabul Eden Çift Ana Dal

Anabilim Dalı

Kontenjan

Başvuru Yapabilecek Ana Dal Anabilim Dalı

Türkçe Eğitimi Anabilim  Dalı

Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı

Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı

Matematik Eğitimi Anabilim Dalı

Matematik Eğitimi Anabilim Dalı

Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı

Matematik Eğitimi Anabilim Dalı

Matematik Eğitimi Anabilim Dalı

Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı

Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı

Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı

Çift Ana Dal Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

Başvurular (Akademik Birimlere yapılacaktır.)

28 Ağustos 2023 Pazartesi

29 Ağustos 2023 Salı

Başvuru Değerlendirme Tarihi (Akademik Birimler Tarafından)

28 Ağustos 2023 Pazartesi

31 Ağustos 2023 Perşembe

Değerlendirme Sonuç İlan Tarihi (Asil) (Akademik Birimler Tarafından)

01 Eylül 2023 Cuma

Öğrenci Kesin Kayıt Tarihi (Akademik Birimler Tarafından)

04 Eylül 2023 Pazartesi

Değerlendirme Sonuç İlan Tarihi (Yedek) (Akademik Birimler Tarafından)

05 Eylül 2023 Salı

Yedek Liste Kayıt Tarihi (Akademik Birimler Tarafından)

06 Eylül 2023 Çarşamba

Not: Başvurular Dilekçe ve transkript ile Fakültemiz Öğrenci İşleri Birimine yapılacaktır.