As part of the 24 November Teachers' Day event, an event was held at our University's Ahi Evran Congress and Culture Center Neşet Ertaş Hall on 23.11.2021. Within the scope of the educational activities of our Dean's Office, lecturers, many teacher candidates and students participated in the event called "TEKNOFEST 2020 Finalist Teacher Candidates Competition Process Experience Sharing", which was held in cooperation with the Department of Mathematics and Science Education, Department of Mathematics Education.




Programın sunuculuğunu Matematik Eğitimi Anabilim Dalından Arş. Gör. Tuba CEYLAN ÇELİKER'in yaptığı programda, ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Fakültemiz dekanı Prof. Dr. Refik BALAY tarafından bir açılış konuşması yapıldı. Prof. Dr. Refik BALAY konuşmasına ilk olarak 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak başladı. Daha sonra, öğretmen adaylarına ilham kaynağı olan, yoğun bir çalışma ve gayretin sonucu olan TEKNOFEST 2020’de finale kalma başarısı gösteren öğretmen adaylarını ve akademik danışmanlarını tebrik etti. Öğretmenlik mesleğinin önemi ve öğretmen adaylarının gelecekte yapacakları mesleklerinde başarılı olmanın anahtarı konusunda veciz sözler paylaşan Prof. Dr. Refik BALAY, katılımcılara, etkinliğin düzenlemesinde emeği geçen Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim elemanlarına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.


Seminerde, “Ahi Yenilikçi Matematik Vizyon Takımı” ve “Dinamik İnovasyon Takımı” takım kaptanları, takım üyeleri ve akademik danışmanları Doç. Dr. Cahit AYTEKİN tarafından yarışma sürecindeki deneyimler paylaşıldı. Doç. Dr. Cahit AYTEKİN ilk olarak bir açılış konuşması yaparak takım üyelerinin oluşturulması süreci, projeye başvurma aşaması, proje isimlerinin belirlenmesi ve takım üyelerinin yaptıkları çalışmalar hakkında anekdotlar paylaştı. Daha sonra, "Ahi Yenilikçi Matematik Vizyon Takımı" takım kaptanı Bilal ATEŞ tarafından yarışma sürecine yönelik ufuk açıcı paylaşımlar yapıldı. "Dinamik İnovasyon Takımı" takım kaptanı Duran KÜÇÜKLER ve takım üyesi Kaan ÜNVER mazeretleri gereği katılamadığı için, programa özel olarak hazırladıkları videolar ile katılımcılara seslendiler. Ardından, sırasıyla "Ahi Yenilikçi Matematik Vizyon Takımı" takım üyeleri Ömer Faruk AY ve Mustafa ZENGİN tarafından proje hazırlama ve projelerin sunumu aşamalarında kazandıkları deneyimler ve gelecekte proje hazırlamak isteyenlere yönelik önemli bilgiler aktarıldı.


24 Kasım Öğretmenler Gününü kapsamında düzenlenen “TEKNOFEST 2020 Finalist Öğretmen Adayları Yarışma Süreci Deneyim Paylaşımı” seminerde, son olarak yarışma sürecinin hazırlık aşamasına yönelik katılımcıların sordukları sorulara cevaplar verildi. Daha sonra seminerde paylaşımlarda bulunan katılımcılara Dekanlığımız tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri takdim edildi. İlk olarak Doç. Dr. Cahit AYTEKİN’e, Dekanımız Prof. Dr. Refik BALAY; takım kaptanı Bilal ATEŞ’e Dekan yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Hamza YAKAR; takım üyesi Ömer Faruk AY’a Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah AYDIN ve takım üyesi Mustafa ZENGİN’e Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ferdağ KAHRAMAN AKSOYAK tarafından teşekkür belgesi verildi. Öğretmen marşlarının da dinletildiği seminerde, toplu hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından programa son verildi.