Fakültemiz Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı 3. Sınıf öğrencileri tarafından Mucur Yeraltı Şehri ve Seyfe Gölü'ne eğitsel bir gezi gerçekleştirildi. Eğitsel gezi, Sosyal Bilgiler alan eğitimi derslerinden biri olan "Sosyal Bilgiler Öğretimi-I" dersi kapsamında, dersin sorumlusu Prof. Dr. Zafer KUŞ danışmanlığında ve Arş. Gör. Hilal MERT’in katılımıyla gerçekleştirildi. Bu doğrultuda, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı 3. Sınıf öğrencileri “Mucur Yeraltı Şehri” ve “Seyfe Gölü”nü okul dışı öğrenme ortamı olarak belirleyerek buna yönelik etkinlikler organize etti.

Eğitsel gezi kapsamında, ilk olarak Kırşehir’in Mucur ilçesinde yer alan Yeraltı Şehri ziyaret edildi. Öğrenciler, yetkililer eşliğinde ve gruplar halinde yeraltı şehrini gezerek yeraltı Şehri’nin yapılma amacı ve kullanım durumu hakkında bilgiler edindi. Birinci derecede korunması gereken arkeolojik sit alanı olarak tescil edilen Mucur Yeraltı Şehrinde öğrenciler, okul dışı öğrenmenin doğası gereği hazırladıkları farklı etkinlikleri uygulama fırsatı buldular. 

Daha sonra, Kırşehir’in 35 kilometre doğusunda bulunan Seyfe Gölü ziyaret edildi. Prof. Dr. Zafer KUŞ tarafından gölün son durumu, aşırı su kullanımı sonucu gölün su seviyesinin azalması ve bilinçsiz su kullanımı konularında öğrencilere bilgiler aktarıldı. Ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikler, okul dışı bir öğrenme ortamı olan Seyfe Gölü özelinde uygulamalı olarak gerçekleştirildi.